Crna kronika

Domić žrtva kamatara ili razmetni sin?

Domić žrtva kamatara ili razmetni sin?

Antonieta Domić iznajmljivala je svoj apartman u Pilama do sinoć kada su u njega ušli nepozvani gosti, navodno u ime Mira Čalušića iz Zagreba, koji je Domićima navodno pozajmio 100 tisuća eura i s njima vodi sudski spor.

Antonieta Domić priča kako je jučer preko agenta za iznajmljivanje dobila obavijest da će joj u apartman doći dva gosta, na jednu ili dvije noći. Međutim, umjesto dva, stiglo ih je sedam. Jutro poslije išla ih je provjeriti i na vratima naišla na dva zaštitara te sedam osoba u apartmanu. Kazali su joj kako od danas više nije vlasnica posjeda i kako imaju sve papire. Pozvala je policiju i stigao je službenik iz Karlovca („valjda sezonska pripomoć“), koji je uzeo njene i njihove podatke te kazao kako će sve prenijeti svom šefu. Antonieta Domić tvrdi kako su „gosti“ policijskom službeniku pokazali sve falsificirane papire.

Priča kako se na sudu spori s Marijanom Čalušićem, kojeg, kaže, nikad nije vidjela ni čula.

– Miro Čalušić uložio je 100 tisuća eura da uredimo još jedan apratman, ali kako se u to nije krenulo, nismo mu mogli na vrijeme, u roku dvije godine, vratiti novac, pa je sastavio drugi lihvarski ugovor na 350 tisuća eura, postavio nam cijelu zamku. O tome zna USKOK i Državno odvjetništvo, da je ovo prijevara vrlo organiziranih kriminalaca. Dubrovačko državno odvjetništvo mi je predložilo da vodim građansku parnicu, i ta parnica je u tijeku i još uvijek nije dovršena nikakvom sudskom odlukom – ističe Antonieta Domić, navodeći kako je iduće ročište zakazano za rujan.

– Ja nisam potpisala taj lihvarski ugovor, a ne znam kako su oni dobili moj potpis na taj drugi ugovor. Čalušić je tražio natrag 100 tisuća te zaračunao s kamatama ukupno 154 tisuće eura, i ja sam potpisala da ću mu taj iznos vratiti u roku dvije godine. On zatim u to ubacuje falsificirani lihvarski ugovor na 350 tisuća eura kojeg ja nisam potpisala niti išta o tome znam – objašnjava Antonieta Domić.

Antonieta Domić tvrdi kako Čalušić ima „jaku ekipu i policijsku podršku“ i očito je „bandit malo jačeg kalibra“.

– Moj sin i ja odlučujemo žrtvovati apartman i pokrećemo građansku parnicu koja se vuče već skoro dvije godine. Na drugom ročištu sam se trebali suočiti s Čalušićem, ali se on nije pojavio, već je Sudu dostavio pismo namjere u koji stavlja sve što nam je podmetnuo, ali se na kraju obvezuje da će od svega odustati (uknjižbe fiducijarnog prijenosa prava vlasništva na nekretnini radi osiguranja povrata novčanog iznosa od 154 tisuća eura, kao i uknjižbe založnog prava radi osiguranja povrata 350 tisuća eura) ako mu do 27. lipnja isplatimo iznos od 200 tisuća eura. U međuvremenu mi uspijemo pronaći kupca apartmana, a njegova ponuda još uvijek nije istekla. Svejedno, on šalje svoje ljude da nam ometaju posjed i zato ću u utorak podnijeti tužbu za ometanje posjeda – ističe očajna Antonieta Domić.

U pismu namjere Čalušić ističe kako je u rujnu 2009. godine kao zajmodavac potpisao ugovor o zajmu 154 tisuće eura sa sporazumom o osiguranju prijenosa prava vlasništva na nekretnini sa zajmoprimcem Nikšom Domićem i Antonietom Domić. Nadalje navodi kako je u prosincu iste godine s njima sklopio ugovor o specijalnoj punomoći sa zajmoprimateljicom Antonietom Domić da u njeno ime proda nekretninu.

– Već godinu dana Čalušić na njuškalu.hr pokušava taj apartman prodati za 599 tisuća eura – ističe Antonieta Domić.

Sin Nikša Domić otišao je na Policiju kako bi zatražio policijsku zaštitu, do utorka kada se s puta vraća njihov odvjetnik. U ugovoru o prodaji, tvrdi  Antonieta Domić, spominje se Marijan, koji je navodno Mirov brat. Nikša Domić tvrdi kako se Čalušiću novci vraćaju.

– Čistiona nema posla, nemamo ni za kruh i mislili smo ulagati u još jedan apartman, jer od toga živimo i vraćamo Čalušiću dug – ističe Antonieta Domić te spominje kako je isti slučaj zabilježen u slučaju S.J. iz Zagreba, čiji je apartman na Murteru Čalušić navodno prodao „nekim Slovencima“, a u Zagrebu ga kazneno goni odvjetnik Pavasović. U zagrebačkom u dubrovačkom slučaju Čalušić je navodno uvezan s istim odvjetnikom i javnim bilježnikom.

Nazvali smo Mira Čalušića, koji je Domićima pozajmio navedene novce, i on je kazao kako su Domići prodali apartman preko njega putem punomoći prodali apartman njegovom stricu Marijanu (koji se sad nalazi u apartmanu, op.a.). Ističe kako njena punomoć za prodaju apartmana nije nikad opozvana.

– Ona meni nije dala niti kune od zajma. Taj objekt od iznajmljivanja godišnje donosi 40 tisuća eura. Ja ću kaznenu prijavu protiv nje podnijeti jer svjesno vara. Agencija njoj plaća novac od iznajmljivanja, a ona meni od toga ne vraća dug. Sav novac ide njima – ističe Čalušić.

Tvrdi kako je novac posuđivao i Nikši i Antonieti, i sve potvrde ima za sve što je posudio.
– Problem je u tome što je Nikša prokockao neke novce u kockarnici u Splitu bez znanja majke, a njoj je rekao da ja nisam dao novac. Taj je čovjek boem kojem ako danas date milijun eura sutra nema ni kune. A uvijek je žrtva, i na Poreznoj. A ja još uvijek nisam ušao u Kemijsku čistionicu, iako je i taj dio pod ugovorom – ističe Čalušić.

– Antonieta bi to ostavila unucima. Ja sam to davno mogao prodati nekom nepoznatom, ali sam i dalje za dogovor. Ali ne želim da kapa novac, a da se ne preusmjerava. Poljulalo se povjerenje, jer nisam prevarant, a želi me prevarit. Ogradit ću se jače s ugovorima – kaže Čalušić.

Objašnjava kako Domići nisu mogli prodati stan jer imaju hipoteku na banci koja se prva treba namiriti, pa njega ne bi mogli namiriti.

– Morao sam nešto poduzeti, jer se oni ponašaju kao da ugovori ništa ne znače. Ja sam svoj novac krvavo stekao i ne mogu ga baciti – kaže Čalušić, te ističe kako su ljudi kad trebaju pomoć u stanju prevariti svakoga. Za drugu osobu koju je navodno prevario kaže kako je ta osoba prodala kuću bez znanja bračnog druga, ali kako je kuća prodana Slovencima nije bilo moguće vratiti sve u prvobitno stanje. Ističe kako sada ta osoba huška Domiće da će se njima dogoditi isto.

– Meni ovo nije uživancija. Ja taj prostor ne mogu iznajmit, jer ćemo onda uletavati jedni drugima. To je status quo. Spreman sam se dogovoriti, ali gospodin Domić nije. Bježi od svega jer me ne može „pokrit“. Želim da ustanovimo ugovor koji će biti neoboriv. Povjerenje je jako opasno ako ne prepoznate kakve su osobe. Nikša je mene uvjeravao da ta kuća vrijedi milijun eura. Kad vi s njima pričate, oni su srdačni i lako steknete povjerenje – ističe Čolušić.

– Jedina žrtva je majka, koju poštujem, premda je sve to rekla. Majka sve zna, ali ne može samoj sebi priznati, jer je to sramota. Ja idem u zatvor ako to nije njen potpis na ugovorima. Ma čak sam spreman i svjesno izgubit određeni dio sredstava, samo da to riješim – kaže Čolušić te napominje kako je u Dubrovniku Nikša Domić dužan mnogima.

– Nema kome on nije ostao dužan, a sve na račun nekretnine za koju govori da će je prodati – zaključuje Čolušić.

Pročitajte još

TUŽNA VIJEST Preminula je cijenjena arhitektica Olivera Bravačić

Dulist

Napustio nas je Ivo Jelić, jedan od osnivača dubrovačkog HDZ-a

Dulist

[VIDEO] Pogledajte trenutke požara na Postiri. Sreća da nitko nije stradao

Dulist