Crna kronika

Oprezno u prometu tijekom blagdana

Oprezno u prometu tijekom blagdana

Tijekom proteklog tjedna na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanske zabilježeno 18 prometnih nesreća u kojima su četiri osobe teže, a šest ih je lakše ozlijeđeno.

 
Provodeći mjere kontrole prometa policijski službenici su protiv počinitelja prometnih prekršaja poduzeli ukupno 609 represivnih mjera, od čega izdvajamo 229 zbog prekoračenja brzine i 33 mjere zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Iz prometa je isključen 41 vozač i 11 vozila.

Pred nama su božićni i novogodišnji blagdani tijekom kojih se očekuje pojačan promet na graničnim prijelazima kao i na većini prometnica diljem Republike Hrvatske, pa tako i na području Policijske uprave dubrovačko-neretvanska.
 
Kako bi se osiguralo što sigurnije i protočnije odvijanje prometa, policijski službenici obavljat će pojačani nadzor, a posebnu pozornost posvetit će i dalje sigurnosti u cestovnom prometu  kao i maksimalnoj protočnosti putnika i vozila preko graničnih prijelaza.
 
U cilju što veće sigurnosti svih sudionika u cestovnom prometu, ovim putem pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i međusobno tolerantno ponašanje, a posebno apeliramo na sve vozače da prilagode brzinu kretanja vozila uvjetima na kolniku, da poštuju ograničenja brzine i da ne upravljaju vozilima pod utjecajem alkohola, kako bi božićni i novogodišnji blagdani protekli sa što manje stradavanja na našim prometnicama.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist