Grad

OPREZ Na Babinom kuku i u Uvali Lapad pobacan otrov!

OPREZ Na Babinom kuku i u Uvali Lapad pobacan otrov!

Gotovo svakodnevno Dubrovčani dojavljuju o otrovu za kučke i mačke porazbacanom po raznim dijelovima grada.

Tako se danas po društvenim mrežama širi upozorenje građanima da pripaze svoje kućne ljubimce jer se otrov pojavio na livadi na Babinom kuku, a da je riječ o otrovu potvrdio je i veterinar, javljaju građani na Facebook stranici Društva za zaštitu životinja. Dojava je stigla i o otrovu na gornjoj livadi u Uvali Lapad. Stoga vlasnike pada pozivamo na oprez, ali i roditelje s malom djecom koja se tuda mogu igrati.

Kako nam je još u prosincu objasnila Anica Sambrailo, predsjednica Društva za zaštitu životinja Dubrovnik, ukoliko kod svojih ljubimaca uočite povraćanje, grčenje, proljev, slabost i bol neophodno je odmah poći u veterinarsku ambulantu kako bi dobio protuotrov.

– Ponekad su i minute presudne. Nedavno je pas od 50 kilograma uginuo za 5 minuta u stravičnim bolovima. Možete zamisliti što bi se dogodilo da je taj otrovni mamac, koji je obično ljubičaste ili plave boje, dijete težine 10-15 kilograma stavilo u usta. Ukoliko smo daleko od ambulante treba odmah staviti životinji u usta dosta soli i zaliti vodom kako bi se isprovociralo povraćanje i onda odmah krenuti u veterinara. Jednako tako molimo sugrađane da, ukoliko naiđu na bilo koju otrovanu životinju, odmah reagiraju i odvedu je kod veterinara kako bi se skratilo vrijeme ukazivanja pomoći, a mi ćemo uvijek naći načina kako platiti troškove ukoliko ljudi nemaju i preuzeti životinju na daljnju terapiju i pokušati pronaći vlasnika ukoliko je nečija. U Dubrovniku imamo ambulante koje su dežurne 24 sata na brojeve telefona 357-345 (Vet.amb.Bobanović Ćolić-Lapad) i 454-333(Vet.amb.Anima Vita-Mokošica) – rekla nam je tada Sambrailo.

Foto: otrov pronađen u Ulici od Gaja prošlog tjedna

Pročitajte još

GRAD DUBROVNIK DIO KEKS OBITELJI Platite režije bez naknade preko aplikacije

Dulist

SVEUČILIŠTE U DUBROVNIKU Priča o europskim izborima na kampusu

Dulist

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist