Aktualno

Online ‘Tjedan karijera’ Sveučilišta, govorit će se o izazovima i prilikama u pandemiji

Kampus Sveučilišta u Dubrovniku

Ovogodišnji Tjedan karijera Sveučilišta u Dubrovniku kao glavnu temu ima: Izazovi i prilike u doba pandemije, a održat će se od 8. do 12. ožujka 2021. Pandemija COVID-19 pogodila je cijeli svijet, pa i sustav obrazovanja, u kojemu se preko noći klasični oblik nastave morao zamijeniti onim na daljinu. S druge strane, poslodavci su djelomično zaposlenike uputili na rad iz kuće; takav oblik rada u Hrvatskoj, do ove pandemije, bio je iznimka. Koliko je pandemija COVID-19 utjecala na svakodnevni život, tko se i kako s krizom nosi, a mogu li i kako studenti u ovoj situaciji pronaći izazov, nametnulo se kao ovogodišnje promišljanje prilikom organizacije Tjedna karijera.
Tjedan karijera odvijat će se online, preko Zoom platforme, a namijenjen je svim studentima Sveučilišta. Od programa ističemo: radionice pisanja molbe za posao te savjete studentima kako voditi brigu o sebi u izazovnim vremenima. Dodatno, studenti će čuti i kako to izgleda raditi u PR agenciji na različitim projektima. Kao i prijašnjih godina, Alumni Sveučilišta prenijet će studentima njihova iskustva razvoja karijera, a povodom Međunarodnog dana žena održat će se i panel diskusija: „Žene u poslovnom svijetu u uvjetima pandemije: kako opstati i što očekivati u budućnosti“. Također, održat će se i predavanje međunarodnog stručnjaka grupacije Hilton o utjecaju pandemije COVID-19 na njihovo poslovanje, zatim i predavanje o tome kako uspjeti u globalnom svijetu i kako se međunarodne organizacije nose s pandemijom i krizom. Studenti restauracije doznat će kako se uspješno prijaviti i steći zvanje u konzervatorsko-restauratorskoj djelatnosti.
Program Tjedna karijera i poveznice za Zoom dostupni su ovdje.

Pročitajte još

NESEBIČNIM DJELIMA SPASILI ŽIVOTE Uručena priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Dulist

U JAPANSKOM MORU Nestao član posade s Miha Pracata, u potragu uključen i zrakoplov

Dulist

VIŠEMILIJUNSKA OBNOVA U GRADU, KOMOLCU I KUPARIMA Na benzinsku pumpu po gorivo, spenzu i hot dog

Iva Dedo

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija