Grad

Olga Muratti: Ja gradonačelnica? Ne bih, hvala

Olga Muratti: Ja gradonačelnica? Ne bih, hvala

Olga Muratti jedna je od gradskih vijećnica s najdužim iskustvom u Gradskom vijeću. Bivša predsjednica SDP-a, a sadašnja članica HSU-a posljednjih dana bavi se organizacijom oko obilježavanja Dana Grada Dubrovnika. O svemu što se događalo oko tih priprema, ali i s kime ne bi nikad koalirala, a s kim bi i koji su njezini uvjeti progovorila je za DuList.

Zašto ste prihvatili dužnost predsjednice Povjerenstva za provedbu Dana Grada Dubrovnika?
Za sve skupa sam saznala pet minuta prije nego sam predložena, za predsjednika Gradskog vijeća Mata Frankovića to je bilo mudro rješenje, a u tom trenutku sam razmišljala i odbiti, ali ja bih prva svakome zamjerila odbijanje u sudjelovanju obilježavanja Grada Dubrovnika, pa ima pravo svatko to i meni zamjeriti. Svjesna sam bila da će se to protumačiti kao nekakvo približavanje desnima ili nešto tako. Ja nisam ni lijeva ni desna nego svoja. Prihvatila sam taj posao jer ga treba odraditi, a nitko u Vijeću nije bio protiv. Čak su i kolege iz HNS-a bile suzdržane. Dan Grada Dubrovnika ne smije biti političko pitanje i nitko nema pravo odbiti to zaduženje.

S takvim stavom kako komentirate izjavu gradonačelnika – ‘Ja sam Grad i Večere neće biti’?

Njezine odgovor kao i koje su njezine političke ambicije, kao i kada ide u mirovinu doznajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

[PODCAST ‘S BARBAROM’] Andro Vidak na Orsuli je ostavio četiri apartmana! Ima nove velike planove za taj gradski park!

Barbara Đurasović

UŽIVO OD 10 SATI Pratite otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru

Dulist

JAVNI POZIV Grad sufinancira nabavu, instaliranje i ugradnju solarnih modula na obiteljskim kućama

Dulist