Zanimljivosti

OGRANIČENJE ZA TURISTE Evo što u Veneciji planiraju da bi zaštitili povijesnu jezgru

venecija

Venecija planira ograničiti broj ljudi u turističkim grupama kako bi se smanjile svakodnevne gužve na trgovima, mostovima i uskim šetnicama, piše The Guardian.

Grupe koje će posjetiti talijanski grad od lipnja će biti ograničene na 25 osoba, odnosno otprilike na pola kapaciteta turističkog autobusa, objavili su iz grada tijekom vikenda.

Zvučnici su popularni među tim turističkim grupama, a “mogu izazvati zbunjenost i smetnje”, tako da će korištenje zvučnika biti zabranjeno u gradu i na obližnjim otocima, naveli su gradski dužnosnici u izjavi.

Elisabetta Pesce, inače zadužena za sigurnost u Veneciji, rekla je da su ove odluke usmjerene na poboljšanje kretanja skupina kroz povijesno središte, kao i kroz vrlo posjećene obližnje otoke. Navela je kako se odluka odnosi na “potrebu za zaštitom stanovnika” i bolje upravljanje protokom posjetitelja koji šetaju gradom.

– To je važna mjera usmjerena na poboljšanje upravljanja skupinama u povijesnom središtu i na otocima Murano, Burano i Torcello – kazala je Pesce te dodala da se “radi se o promicanju održivog turizma i jamčenju zaštite i sigurnosti grada.”

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1986. Umro povjesničar i arhivist Vinko Foretić

Dulist

Prije 14 godina zauvijek nas je napustio heroj Domovinskog rata Aljoša Nikolić

Dulist

Sretan rođendan našem kiparu Josipu Ivanoviću!

Dulist