Grad

OGORČENI SUGRAĐANIN Tko to ne skuplja izmet za svojim kučkom na Donjem Konalu?

OGORČENI SUGRAĐANIN Tko to ne skuplja izmet za svojim kučkom na Donjem Konalu?

Jedan naš sugrađanin i čitatelj DuLista apelirao je na problem ‘nereda’ koji iza sebe ostavljaju kućni ljubimci koje Dubrovčani izvode u šetnju.

– Molio bih da pozovete vlasnike pasa u Dubrovniku da iza svojih ljubimaca, kada na ulici vrše nuždu, pokupe izmet i odlože u smeće. Pogotovo na Donjem konalu, na potezu od kina Slavice do Bogišićevog parka, je nemoguće hodati. Ali je ista situacija i u ostalim ulicama širom grada – ističe naš ogorčeni sugrađanin.

Podsjetimo kako se još u listopadu 2013. godine zamjenik gradonačelnika Željko Raguž u društvu gradskih komunalaca šetuckao Uvalom Lapad ‘educirajući’ građane kako bi se trebali brinuti o ponašanju svojih kučaka, voditi ih na povodcu i za njima lijepo pokupiti sve što ‘istresu’ na ulicu.

Tih je dana, naime, u punu provedbu krenula stara odluka Gradskog vijeća, donesena još u studenom 2009. godine.

Najavio je tada Raguž kako ćemo komunalne redare češće viđati u gradskim pješačkim zonama i na dječjim igralištima, a oni koji budu ‘uhvaćeni na djelu’ bit će i kažnjeni novčanom globom.

Ipak, nakon tri mjeseca od početka primjene rezultati su bili vrlo mršavi, rekli bismo gotovo i nikakvi. Naime, u prvih devedeset dana komunalni redari pronašli su tek jednu žrtvu. Međutim, ‘krivac’ nije kažnjen zbog psećeg izmeta, već šetnje bez povodca.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist