Grad

‘ODUŽILO SE JAKO!’ U gruškom domu postavljeni sprinkler sustavi. Tko je kriv za kašnjenje?

dom umirovljenika gruz frankovic3

Uskoro bi trebali biti gotovi sprinkler sustavi i kad se oni završe slijedi ponovno pituravanje prostora. Odužilo se jako! – priznao je gradonačelnik Mato Franković kada smo ga pitali kad će krenuti s useljenjem prvih ‘stanara’ u dom umirovljenika u Gružu.

-Problem je bio u tome što je bivša administracija prilikom ishođenja prve građevinske dozvole dobila požarne uvjete koji tada nisu zahtijevali ugradnju sprinkler sustava. U međuvremenu su se pravila promijenila i prilikom tehničkog pregleda zatraženo je postavljanje sprinkler sustava. To je zapravo značilo ponovno kopanje, ugradnju sustava, a već je sve bilo uređeno, opiturano, namještaj postavljen – rekao je Franković. Tek kad se cijeli posao obavi (po drugi put) slijedi raspisivanje natječaja za djelatnike Doma.

-Imamo jedan dio ljudi iz postojećih ustanova s kojima se već razgovaralo i koji su voljni prijeći u Gruž. Za preostali nedostajući kadar ćemo raspisati natječaj. Vjerujem da će taj postupak proći do kraja ljeta. Nedostatak kadra će nam možda biti najveći izazov – istaknuo je Franković, kojeg smo pitali i o budućem domu umirovljenika pokraj Opće bolnice. Njega su, istaknuo je prijavili na EU fondove.

– On je već u procesu evaluacija i vjerujem da bismo u nadolazeća dva mjeseca trebali imati pozitivan odgovor. Sve preostale projekte ćemo balansirati sredstvima dobivenim iz EU fondovima te djelomično gradskim sredstvima – rekao je Franković. No što  u slučaju da financiranje iz sredstava EU fondova izostane, ima li Grad opciju ‘B’?

U ovom trenutku nismo tražili opciju ‘B’, jer vjerujemo da ćemo, kao jedini projekt kojemu je Županija dala punu potporu osigurati dobre prilike za dobivanje sredstva. U ovom trenutku nismo tražili alternativna rješenja.

Iz tiskanog izdanju DuLista

Pročitajte još

Promotivni video o Dubrovniku prikazuje se u američkim zračnim lukama

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

MJERA GRADA Uručeni prvi ugovori za nepovratna sredstva za kupnju prve nekretnine

Dulist