Grad

‘ODUŽILO SE JAKO!’ U gruškom domu postavljeni sprinkler sustavi. Tko je kriv za kašnjenje?

dom umirovljenika gruz frankovic3

Uskoro bi trebali biti gotovi sprinkler sustavi i kad se oni završe slijedi ponovno pituravanje prostora. Odužilo se jako! – priznao je gradonačelnik Mato Franković kada smo ga pitali kad će krenuti s useljenjem prvih ‘stanara’ u dom umirovljenika u Gružu.

-Problem je bio u tome što je bivša administracija prilikom ishođenja prve građevinske dozvole dobila požarne uvjete koji tada nisu zahtijevali ugradnju sprinkler sustava. U međuvremenu su se pravila promijenila i prilikom tehničkog pregleda zatraženo je postavljanje sprinkler sustava. To je zapravo značilo ponovno kopanje, ugradnju sustava, a već je sve bilo uređeno, opiturano, namještaj postavljen – rekao je Franković. Tek kad se cijeli posao obavi (po drugi put) slijedi raspisivanje natječaja za djelatnike Doma.

-Imamo jedan dio ljudi iz postojećih ustanova s kojima se već razgovaralo i koji su voljni prijeći u Gruž. Za preostali nedostajući kadar ćemo raspisati natječaj. Vjerujem da će taj postupak proći do kraja ljeta. Nedostatak kadra će nam možda biti najveći izazov – istaknuo je Franković, kojeg smo pitali i o budućem domu umirovljenika pokraj Opće bolnice. Njega su, istaknuo je prijavili na EU fondove.

– On je već u procesu evaluacija i vjerujem da bismo u nadolazeća dva mjeseca trebali imati pozitivan odgovor. Sve preostale projekte ćemo balansirati sredstvima dobivenim iz EU fondovima te djelomično gradskim sredstvima – rekao je Franković. No što  u slučaju da financiranje iz sredstava EU fondova izostane, ima li Grad opciju ‘B’?

U ovom trenutku nismo tražili opciju ‘B’, jer vjerujemo da ćemo, kao jedini projekt kojemu je Županija dala punu potporu osigurati dobre prilike za dobivanje sredstva. U ovom trenutku nismo tražili alternativna rješenja.

Iz tiskanog izdanju DuLista

Pročitajte još

POŽALIO NAM SE ČITATELJ Cabrio bus na Pilama blokirao ‘šesticu’

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

‘Karaka’ i ‘Fontana’ sljedećih sedam dana bez stolova!

Dulist