Zanimljivosti

Održano predstavljanje jedriličarskog modelarstva i radio upravljanih jedrilica klase Dragon Force 65

Predsjednik Jedriličarskog kluba Hydro Ivan Grgić i član Jedriličarskog kluba Hydro Tomi Šoletić su u petak 15. srpnja u sklopu STEM ljeta u Centru za mlade Dubrovnik predstavili jedriličarsko modelarstvo i radio upravljane jedrilice klase Dragon Force 65 (DF65). Jedrilice klase Dragon Force 65 su idealni modeli za početak i ulazak u jedriličarsko modelarstvo. Ova klasa je podržana od Hrvatske zajednice tehničke kulture i Hrvatskog jedriličarskog saveza kroz projekt razvoja radio upravljanog (RU) jedrenja vezan uz djecu i mlade klasom DF65.

Nakon predstavljanja s polaznicima su odradili i uvodnu radionicu s radio upravljanim jedrilicama, pokazali kako se plovi s njima ovisno o smjeru vjetra, kako upravljati kormilom, te kako zatezati i otpuštati jedra s kontrolerom. Na jesen Jedriličarski klub Hydro planira nastaviti s radionicama za djecu i mlade od 12 godina i starije u sklopu svog projekta Uvod u RU jedrenje i modelarstvo koji je sufinanciran kroz Program javnih potreba u tehničkoj kulturi Grada Dubrovnika za 2022. godinu.

Seniori Jedriličarskog kluba Hydro su lani sudjelovali na prvenstvu Hrvatske u kategoriji radio upravljanih brodova klase DragonForce 65, a ove godine nakon provodenih jesenskih radionica se nadaju da će i netko od juniora (polaznika radionica) s njima na prvenstvo Hrvatske.
STEM ljeto u Centru za mlade Dubrovnik organiziraju Zajednica tehničke kulture Grada Dubrovnika i Zajednica tehničke kulture Dubrovačko-neretvanske županije u tehničkoj radionici koja se nalazi u sklopu Centra za mlade Dubrovnik.

Pročitajte još

SUZE SVETOG LOVRA Ne propustite nebeski spektakl u noći s 11. na 12. kolovoza!

Dulist

[FOTOGRAFIJA TJEDNA] Iz Porta u ‘veliki svijet’

Zvonimir Pandža

‘IZGLEDA TAKO MOĆNO’ Spektakularni video Pelješkog mosta kakvog dosad niste vidjeli

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija