Zanimljivosti

Održana radionica o eno-gastro turizmu

Radionicu o eno-gastro turizmu održao je španjolski stručnjak José María de Juan Alonso, u Kući Glavić na Poljicu, u okviru SUD SIT (Održivi razvoj turizma posebnih interesa). Više od 60 sudionika, predstavnika turističkih agencija, poduzetnika u turizmu i predstavnika resornih institucija iz Hrvatske i Crne Gore imalo je priliku saznati što očekuju turisti zainteresirani za vinsku i gastronomsku ponudu.

De Juan Alonso naveo je uspješne primjere iz Španjolske koja se nakon masovnog turizma okrenula tržištu posebnih interesa te je predstavio metode za uspješan plasman proizvoda na strana tržišta:
– Potrebno je osmisliti prakse održivog i odgovornog poslovanja, uspostaviti sustav kvalitete budući da je to jedan od preduvjeta stranih putničkih agencija i turoperatora. Svakako bih preporučio formiranje turističkih klastera ili drugih oblika udruživanja u tijela kako bi se izbjegle poteškoće izravnog komuniciranja s nepoznatim tvrtkama. Ove strukture su također jače u promociji i komunikaciji, npr. u upravljanju društvenim medijima za pojedinu destinaciju, udruživanju i razvijanju ideja, financiranju, šire je tržište znanja – poručio De Juan Alonso.

Organizatori radionice su Udruga hrvatskih putničkih agencije (UHPA) i Agroturizam Konavle u partnerstvu s Regionalnom razvojnom agencijom Dubrovačko-neretvanske županije (DUNEA). Radionica je organizirana u okviru projekta „Održivi razvoj turizma posebnih interesa” koji je financiran kroz IPA Prekogranični program suradnje Hrvatska-Crna-Gora te sufrinanciran od Ureda Vlade Republike Hrvatske za udruge.

Serija edukacija se nastavlja već sljedeći tjedan; u ponedjeljak, 31. ožujka 2014. u Mlinici Šapro (Zastolje) radionicu o cikloturizmu održat će škotski poduzetnik i stručnjak Peter Butterworth, dok će u utorak, 1. travnja 2014. u Seoskoj kući Čilipi radionicu voditi engleski stručnjak Jack Delf.

Pročitajte još

NA DANAŠNJI DAN 1991. ‘Mozart svijetu iz Dubrovnika’ – prvi ratni koncert

Dulist

DOBRE VIJESTI Klizalište u Uvali počinje s radom danas u 15 sati!

Dulist

MA BRAVO! Sven Dragobratović izradio Pelješki most od 30 tisuća kockica

Dulist