Kultura

Održana još jedna radionica robotike i programiranja bez ekrana za najmlađe

Nakon brojnih gostujućih radionica robotike i programiranja bez ekrana po vrtićima, knjižnicama, igraonicama, školama i drugim ustanovama Zajednica tehničke kulture održala je još jednu radionicu robotike i programiranja za najmlađe.
-I ove godine nastavljamo s gostujućim radionicama robotike i programiranja bez ekrana! Danas su nas ugostili predškolci u dječjem vrtiću Škatulica i baš smo se zabavili.  Na radionici smo radili s Cubetto robotima. Cubetto set sastoji se od malog drvenog robota naziva Cubetto, koji omogućuje davanje naredbi s blokovima (pločicama) koje se slažu na Cubetto kontrolnu ploču te se prema zadanim naredbama Cubetto robot kreće. Kroz primjere i zadatke polaznici su razvijali računalno razmišljanje bez korištenja ekrana, a na kraju radionice svi polaznici dobili su uvjerenje o uspješno odrađenoj radionici, navode iz Zajednice tehničke kulture.
 Radionicu su održali Zajednice tehničke kulture Grada Dubrovnika i Dubrovačko-neretvanske županije i Informatički klub Futura. Radionice su namijenjene predškolcima i učenicima nižih razreda osnovnih škola na području Grada Dubrovnika i šire okolice. Dječji vrtići i osnovne škole koji se žele priključiti projektu i žele da se kod njih održi jedna ili više radionica mogu se javiti na e-mail adresu od Future ili ZTK DNŽ i GD: futura.dubrovnik@gmail.com ili ztkdubrovnik@gmail.com radi dogovora oko termina radionice.

Pročitajte još

ZA VIKEND U TEATRU Vidi kako Lokrum pere zube

Dulist

Predstavljanje knjige Tihomira Rajčića ‘Beogradske tajne Prvog svjetskog rata’

Dulist

DANI FRANKOFONIJE Izložba i predavanje ‘Priča o markizu de Piennesu’

Dulist