Aktualno

ODRAĐENO 11 400 INTERVENCIJA Naši vatrogasci i dalje saniraju potresom pogođena područja

Na području Sisačko-moslavačke županije koje je pogodio razoran potres, nastavljen je angažman vatrogasaca. Na terenu su uz domaće vatrogasne snage, u ispomoći angažirani vatrogasci iz 5 vatrogasnih zajednica županija te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik.

Prema trenutno obrađenim podacima, od 28. prosinca 2020. do 24. siječnja 2021. godine na intervencijama su kumulativno sudjelovala 9984 vatrogasca s 2614 vatrogasnih vozila, a odrađeno je 11400 intervencija.
Na području Vatrogasne operativne zone (VOZ) Glina angažirane su snage s područja VZŽ Krapinsko-zagorske i Karlovačke te Državne vatrogasne intervencijske postrojbe Zadar i Dubrovnik kao i domicilne snage dobrovoljnih vatrogasnih društava. Ukupno je evidentirano 7 intervencija koje je odradilo 26 vatrogasca s 12 vatrogasnih vozila.

Na području VOZ Sisak angažirano je 39 vatrogasaca s 11 vatrogasna vozila iz Javne vatrogasne postrojbe Sisak, a zabilježeno je 30 intervencija.

Na području VOZ Petrinja angažirana su 33 vatrogasca s 6 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 30 intervencija. Na području VOZ Petrinja angažirane su snage s područja pet županija RH, i to VZŽ Primorsko-goranske, Karlovačke, Zagrebačke, Krapinsko-zagorske i Požeško-slavonske te domicilne snage DVD-a i Javne vatrogasne postrojbe.

Prema trenutno obrađenim podacima za 24. siječanj 2021. godine ukupno je angažirano 98 vatrogasaca sa 29 vatrogasnih vozila, a evidentirano je 67 vatrogasnih intervencija.

Humanitarni konvoj iz Republike Austrije dostavio pomoć u Hrvatsku Kostajnicu

Jučer je stigao humanitarni konvoj iz Republike Austrije u organizaciji vatrogasnog društva Loipersbach iz Gradišća,  a u kojem su, pored Loipersbacha, sudjelovala i gradišćanska vatrogasna društva Pöttelsdorf, Stöttera, Neudörfl, Rechnitz te Rauchenwarth iz Donje Austrije. Humanitarni konvoj je dostavio pomoć u Hrvatsku Kostajnicu.

Nastavljena sanacija oštećenih objekata u Zagrebu

Vatrogasci JVP Grada Zagreba i lokalnih DVD-a sa područja Grada Zagreba su tijekom dana 24. siječnja imali 22 tehničke intervencije uklanjanja dimnjaka, sanacije krovišta, uklanjanja  oštećenih crijepova, zidova i fasada i izvida vezanih za procjenu stanja navedenih dijelova objekata i mogućnosti interveniranja vatrogasaca. Na navedenim intervencijama ukupno (kumulativni zbroj) su sudjelovala 135 vatrogasaca sa 56 vatrogasnih vozila.

Pročitajte još

Srijedom se čita DuList!

Dulist

NA DANAŠNJI DAN Prije 29 godina počela je VRO Oslobađanje juga Hrvatske

Dulist

VEĆ OD PRVOG SRPNJA United Airlines ranije pokreće liniju prema Dubrovniku

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija