Hrvatska

ODOBREN PFIZER Kreće cijepljenje djece od pet do 11 godina

Epidemiolog HZJZ-a Bernard Kaić najavio je da idući tjedan počinje cijepljenje djece u dobi od 5 do 11 godina.

– Europska i američka agencija dale su odobrenje za upotrebu dječje formulacije isto uz mišljenje da je korist od cijepljenja veća i nema prepreke da se djeca do 5 do 11 godina cijepe. Mi ćemo prvenstveno preporučiti da se cijepe djeca s kroničnim bolestima ili ona koja u u kućanstvu imaju takve osobe ili imunokompromitirane osobe. Postoje zemlje koje su krenule prije nas, Izrael, SAD i za sada nema nikakvih sigurnosnih signala koji bi upućivali na nekakav problem u smislu nuspojava –  kazao je Kaić.

Kako navodi Index, Europska agencija za lijekove (EMA) odobrila je dva tjedna dana Pfizerovo cjepivo protiv covida-19 za djecu u dobi od pet do 11 godina. Idući tjedan u Hrvatsku stiže gotovo 50 tisuća doza cjepiva za djecu od 5 do 11 godina, a nakon što se cjepivo distribuira, roditelji koji žele moći će cijepiti svoju djecu, potvrdili su iz HZJZ-a, koji će imati i savjetovalište za sve roditelje koji imaju pitanja oko cjepiva i cijepljenja.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

Razmišljate li o zamjeni kuna u eure? Evo koji je ‘najbezbolniji’ način

Dulist

[POTVRĐENO IZ VLADE] Od ponoća niže cijene goriva, donosimo i iznose

Dulist

‘Zločini protiv prirode veća su prijetnja i prirodi i ljudima nego što mislimo’

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija