Politika

ODLUKA O SUSPENDIRANJU Raspušten je gradski HSS

ODLUKA O SUSPENDIRANJU Raspušten je gradski HSS

Hrvatska seljačka stranka nije i nikad neće biti trgovačka stranka. Temelj naše stranke i našeg programa je čovjek i nedopustivo je da se ugled stranke narušava na način na koji smo bili prilike svjedočiti posljednjih dana – ističe na samm početku priopćenja Stipo Gabrić Jambo, v.r. predsjednik ŽO HSS DNŽ, a priopćenje prenosimo u cijelosti.

”Županijski odbor HSS-a Dubrovačko-neretvanske županije utvrdio je, a sukladno utvđenoj politici stranke, jasan pučki, demokršćanski smjer i na tom putu ćemo tražiti partnere sličnih programskih vrijednosti i svjetonazora. Gospodin Željko Raguž se očito nije slagao sa smjerom i politikom koju vodimo i stoga očito nismo više mogli istim putem. Postupci bivšeg predsjednika Gradske organizacije HSS-a Dubrovnik, koji je svojim medijskim istupom na konferenciji za novinare jasno izabrao svoj put i izjasnio se kao nestranački kandidat, tijekom pregovaračkih procesa sa potencijalnim koalicijskim partnerima u Gradu Dubrovniku na prijevremenim izborima izazvali su duboke podjele u članstvu, razočarali simpatizere HSS-a i nanijeli veliku štetu ugledu HSS-a, a o čemu su u negativnom svjetlu izvještavali i dubrovački i nacionalni mediji. Nadalje, Odluke tijela GO HSS-a Dubrovnik tijekom međustranačkih pregovora u koliziji su sa politikom Županijske organizacije HSS-a Dubrovačko-neretvanske županije i njenim nastojanjima da sukladno čl. 36. Statuta uskladi političko djelovanje HSS-a na ukupnom prostoru Dubrovačko-neretvanske županije s utvrđenom politikom HSS-a.

Zbog svega navedenog Županijski odbor HSS-a danas je donio Odluku o suspenziji tijela GO HSS-a Dubrovnik i svih odluka koja su ta tijela donijela u svezi prijevremenih izbora u Gradu Dubrovniku 8. ožujka 2015. godine. Za provođenje odgovarajućeg postupka u predstojećem razdoblju Županijski odbor je ovlastio Iva Saltarića, dosadašnjeg tajnika GO HSS-a i dugogodišnjeg člana Stranke. Navedeni je u predstojećem razdoblju ovlašten predstavljati i zastupati GO HSS Dubrovnik, a sve u skladu s utvrđenom politikom Županijske organizacije i Stranke.
Vjerujemo da su događanja posljednjih dana utjecala i na sve naše članove i simpatizere te nam je zbog toga iznimno žao. Hrvatska seljačka stranka bila je i bit će stranka pučkih, demokršćanskih uvjerenja, te ćemo u Gradu Dubrovniku i dalje nastaviti djelovati u tom smjeru, zalažući se pritom da interes Stranke i svih naših članova i simpatizera koji dijele HSS-ova uvjerenja bude ispred ijednog pojedinačnog interesa.
S poštovanjem,
Mr.sc. Stipo Gabrić, v.r. predsjednik ŽO HSS DNŽ”

Pročitajte još

UHIĆEN BIVŠI POMOĆNIK NINE OBULJEN Davor Trupković prihvatio mito od 39 tisuća eura i Apple Watch

Dulist

Andro Vlahušić: Kako smo izgubili Grad?

Dulist

PROFESORICI SE PRIDRUŽIO I PROFESOR Uz Šuicu, i Legaz bi u Europu!

Dulist