Aktualno

ODLUKA JE DONESENA! Novi ravnatelj Doma za starije i nemoćne je Ivica Puljić

ODLUKA JE DONESENA! Novi ravnatelj Doma za starije i nemoćne je Ivica Puljić

Novi ravnatelj Doma za starije i nemoćne je Ivica Puljić, dosadašnji viši stručni suradnik I za protokol, medije i odnose s javnošću u Uredu za odnose s medijima Dubrovačko-neretvanske županije. Puljić je široj javnosti poznat i kao dugogodišnji novinar, voditelj te klapski pjevač.

Potvrdila je to za DuList ovog utorka dr. Katarina Doršner iz Upravnog vijeća Doma.

– Na natječaj su nam se javila četiri kandidata, sva četiri kandidata su ispunila formalno-pravne uvjete i od njih smo izabrali gospodina Ivicu Puljića. Njegova dužnost stupa na snagu 15. veljače kada ističe redoviti mandat sadašnjoj ravnateljici. Većinom glasova smo donijeli odluku – istaknula je predsjednica Upravnog vijeća Katarina Doršner.

ODLUKA JE DONESENA! Novi ravnatelj Doma za starije i nemoćne je Ivica Puljić

Podsjetimo, dosadašnja ravnateljica bila je Marina Sambrailo, a protukandidati su joj u ovom natječaju bili Ivica Puljić, direktorica Cinestara Laura Zoranić, te Dolores di Ceglie. Sambrailo je na ovoj dužnosti bila od veljače 2019. godine.

Rok za izbor istekao je ovog ponedjeljka, 9. siječnja, a UV sastoji se od predsjednice dr. Dornšner, Pava Perića i Pera Memeda iz reda Osnivača, Vlaha Dobrića iz reda korisnika te Irene Perušina iz reda zaposlenika. Oni su prisustvovali trinaestoj sjednici UV uz dosadašnju ravnateljicu Marinu Sambrailo, Anu Sablić, predsjednicu Stručnog vijeća Doma, te Klaru Puticu, voditeljicu računovodstva Doma.

Današnji dnevni red imao je ukupno 15 točaka, poput izvještaja ravnateljice Sambrailo, dopisa vezanog za zahtjev za naknadu imovine te naravno, izbora ravnatelja. Dnevni red možete pogledati ovdje.

Vratimo se malo u povijest – Dom za starije osobe Dubrovnik izgrađen je 1970. godine sredstvima Komunalne zajednice socijalnog osiguranja Dubrovnik i Zaklade Blaga djela Dubrovnik.

Temeljna djelatnost Doma je smještaj i zbrinjavanje starijih i nemoćnih osoba uključujući usluge stanovanja, prehrane, stručnog socijalnog rada, održavanja osobne higijene, brige o zdravlju, njege, radne aktivnosti i kvalitetnog korištenja slobodnog vremena, a od veljače 1987. pri Domu djeluje Služba za pomoć i njegu starijim osobama u kući.

Jedan dio Službe – opću medicinsku njegu 1993. godine preuzima Medicinski centar Dubrovnik. Drugi dio i danas uspješno funkcionira i razvija se. ‘Thermoterapia’, izdvojena poslovna jedinica u Mokošici djeluje pri Domu od veljače 1988. godine. U njoj je smješteno pedesetak starijih osoba, dok je u Domu 118 korisnika.

 

Pročitajte još

Gorana Stepanić i Pavel Gregorić održali predavanje ‘Lice i naličje retorike u djelu Nikole Vitova Gučetića’

Dulist

Policija za vikend pojačano nadzire najteže prometne prekršaje

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist