Aktualno

CRKVA ZNATNO PODIGLA CIJENE USLUGA Neke od njih krešile dvostruko!

U moru inflacija i poskupljenja, ni poskupljenje crkvenih usluga nisu iznimka, a čini se kako takve usluge postaju pravi luksuz. U župe širom Hrvatske stigli su novi taksovnici iz biskupija, cijene su se zaokružile i povisile.

Cijene crkvenih usluga usklađene su zbog uvođenja eura. Neke od njih skuplje su i više nego dvostruko, donosi N1.

Pravilnikom o financijskom sustavu Crkve u Republici Hrvatskoj određeno je da misni prilog sada iznosi sedam eura, što znači da je sada 52,71 kunu, a prije je bio 50 kuna.

Krsni, vjenčani i smrtni list, koji su iznosili 30 kuna, od ove godine su osam eura, odnosno dvostruko više, 60,28 kuna. Najmanje su poskupjeli vjenčanja i sprovodi te svete mise. Cijene vjenčanja i sprovoda poskupjele su za 10 eura – umjesto 300, sada će iznositi 375 kuna.

U Dubrovniku je cijena obreda svećenika za preminulu osobu iznosila 200 kuna, dok je cijena mise zadušnice iznosila 50 kuna. Prema novim cijenama su te usluge poskupjele za 100 kuna, odnosno cijena je skočila s ukupnih 250 na 350 kuna (46,45 eura).

Pročitajte još

Politolog Maldini: Milanovićeve izjave su za pokretanje članka 105. Ustava

Dulist

IGRE BEZ VATROMETA… Medo Bogdanović: ‘Nešto će se sigurno atraktivno dogoditi tu večer, ali što – ne znam’

Dulist

Inspektori nastavili s ‘češljanjem’ cijena na dubrovačkom području, evo što su utvrdili

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija