Koronavirus u Hrvatskoj

ODLUKA EPIDEMIOLOGA Osnovna škola Antuna Masle prelazi na online nastavu!

orasac skola vjezba012

Osnovna škola Antuna Masle Orašac od utorka, 27. listopada prelazi na online nastavu. O tome je roditelje i učenike putem stranice škole izvijestila ravnateljica Roberta Soko.

-Ovim putem vas obavještavamo da od sutra matična škola Antuna Masle u Orašcu za sve učenike od prvog do osmog razreda kreće s online nastavom sukladno odluci epidemiologa iz Zavoda za javno zdravstvo Dubrovačko-neretvanske županije Igora Piskača dr.med. Ovaj oblik nastave je privremen, ali i poznat svim sudionicima odgojno-obrazovnog procesa te napominjemo da vrijede Preporuke o organizaciji radnoga dana učenika tijekom održavanja nastave na daljinu – navela je između ostaloga Soko.

Obvijest je nešto kasnije nadopunjena.

-S obzirom na to da se od sutra kreće s modelom C za sve učenike od prvog do osmog razreda u matičnoj školi očekivano, roditelji u zajedničkoj komunikaciji i suradnji otvaraju niz pitanja. Želimo vas obavijestiti sljedeće: Ukoliko je kod učenika ili djelatnika utvrđena zaraza Koronavirusom, dežurna epidemiološka služba kontaktira ravnateljicu Škole te daje upute za daljnje postupanje. Ravnateljica Škole zajedno s učiteljima organizira daljnji rad u suradnji s osnivačem. Za sada su na snazi mjere koje propisuju sljedeće: ukoliko je učenik zaražen virusom COVID-19, svi učenici iz razreda koji pohađa učenik idu u samoizolaciju. Braća, sestre i roditelji učenika koji pohađa isti razred kao i zaraženi učenik ne idu u samoizolaciju ukoliko drugačije ne utvrdi epidemiolog. Roditelji učenika su se pritom dužni javiti svom liječniku u slučaju pojave simptoma zaraze. Ukoliko roditelji ili netko drugi primijeti da se krši mjera samoizolacije, potrebno je nazvati policiju na broj 112 i obavijestiti ih o navedenom – navodi ravnateljica Soko.

 

Pročitajte još

U Hrvatsku stiže milijun doza cjepiva protiv omikrona

Dulist

EPIDEMIOLOG KAIĆ O KORONAMJERAMA ‘One nam više ne trebaju’

Dulist

Capak otkriva hoće li se vratiti mjere zbog porasta oboljelih od koronavirusa

Dulist