Aktualno

Odlikovane branitelje HRM Dubrovnik primio gradonačelnik Franković

odlikovani branitelji kod gradonacelnika

Nekadašnje pripadnike pomorske jedinice Oružanih snaga, branitelje Hrvatske ratne mornarice na čelu s ratnim zapovjednikom Želimirom Čizmićem, koji su od strane predsjednika Republike Hrvatske Zorana Milanovića odlikovani Redom hrvatskog trolista, primili su u Velikoj vijećnici gradonačelnik Grada Dubrovnika Mato Franković i pročelnik Upravnog odjela za obrazovanje, šport, socijalnu skrb i civilno društvo Dživo Brčić.

Dobitnicima Reda hrvatskog trolista, za osobite zasluge stečene u ratu, čestitke su uputili predstavnici Grada Dubrovnika, zahvalivši im i u ovoj prigodi za sav doprinos u obrani Domovine i juga Hrvatske.

– Vaš doprinos tijekom ratnih dana neupitan je, stoga vam u svoje osobno ime i ispred gradske uprave Dubrovnika iskreno čestitam na ovim vrijednim priznanjima. Uistinu je lijepo da je predsjednik Republike Hrvatske prepoznao vaše zalaganje i trud u Domovinskom ratu. Snaga, moć i volja hrvatskog čovjeka za slobodom i mirom pokazana je u zaista teškim vremenima i to je ono što se zauvijek pamti – istaknuo je gradonačelnik.

Ratni zapovjednik dubrovačke ratne mornarice Želimir Čizmić iskazao je zadovoljstvo današnjim susretom s gradonačelnikom Frankovićem, naglasivši kako primljena odlikovanja idu na čast svim hrabrim braniteljima i dragovoljcima ovog kraja.

Odličje Reda hrvatskog trolista primili su Luko Vuletić, Mato Barišić, Ivica Matijaš, Miho Pejdar, Fabijan Vukić, Lovorko Klešković, Petar Srijemsi, Marin Lale, Ivica Matijević, Ante Radić, Stojan Krkić, Milenko Šare, Bruno Tomičić, Vlaho Obradović, Dragan Klepo, Neven Stjepović, Vlaho Radičević, Jerko Mikulić, Nikša Iveta i Željko Čotra.

Foto: Grad Dubrovnik

Pročitajte još

SVE VIŠE ŠKOLSKIH PUTOVANJA Roditelji ‘grcaju’, ali većina plaća: ‘Neće moje dijete biti crna ovca!’

Ivana Mijić Vulinović

MILENIJCI I GENERACIJA Z VS. 40+ Tko više troši na putovanjima?

Dulist

NATJEČAJ U TIJEKU Traži se 20 gerontodomaćica na području naše županije

Dulist