Aktualno

Odlične vijesti za roditelje vrtićaraca iz ‘Bubamare’

Odlične vijesti za roditelje vrtićaraca iz 'Bubamare'

Dječji vrtić Bubamara uvodi produljeno radno vrijeme i poslijepodnevnu smjenu u svom vrtiću u sklopu projekta ‘Dječji vrtić Bubamara – jedinstveno mjesto odgoja i obrazovanja djece’ s ciljem usklađivanja radnog vremena vrtića sa stvarnim potrebama roditelja.

U partnerstvu s Gradom Dubrovnikom, Dječji vrtić Bubamara potpisao je Ugovor o dodjeli bespovratnih sredstava ukupne vrijednosti u iznosu od 1.991.430,70 kuna koji je u potpunosti financiran sredstvima Europskog socijalnog fonda kroz Operativni program Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.

U sklopu projekta uvodi se produljeno radno vrijeme od 16 do 19 sati te poslijepodnevni rad od 16 do 21.30 sati, a dodijeljena sredstva iskoristit će se za angažiranje dva odgojitelja potrebnih za održavanje novouvedenih programa, pet djelatnika iz stručnog osoblja te jednog iz tehničkog osoblja. S ciljem unaprjeđenja usluga, uvest će se i provedba novih posebnih programa – program učenja stranog jezika i glazbeni program, kao i ‘Program rada s roditeljima – kabinet za savjetovanje roditelja’, a financirat će se i brojne edukacije usmjerene ka jačanju stručnih kompetencija te nabavka opreme.

Naime, projekt je izrađen na temelju prethodno provedenog anketnog ispitivanja roditelja koje je ukazalo na potrebu uvođenja produženog radnog vremena vrtića. Rezultati ankete pokazali su da preko 30 posto roditelja ima potrebu za produljenje radnog vremena, a njih 43 posto je iskazalo želju za uvođenjem posebnog programa.

Foto: Ilustracija

Pročitajte još

[FOTO] SERAY VOLI TRADICIJU Studentica iz Turske u nošnji Dubrovačkog primorja

Nora Di Leo

PROVJERILI SMO Dubrovnik bez podataka o američkim bullyjima XL i stafordima

Marko Džamarija

Cijene u siječnju više za 4,1 posto, najveći porast u restoranima i hotelima

Dulist