Aktualno

Odjel za palijativnu skrb nagomilat će dugove OB Dubrovnik

Opća bolnica Dubrovnik

Iako su još u srpnju završeni građevinski radovi na uređenju Odjela za palijativnu skrb dubrovačke Opće bolnice, sve češće se može čuti kako je upitno njegovo otvaranje.

Tada je najavljeno kako će odjel svoje prve pacijente primiti krajem 2013., nakon provedenog natječaja za njegovo opremanje. Podsjetimo, ukupna vrijednost investicije iznosila je 10,6 milijuna kuna, a novac za izgradnju i opremanje tog odjela na četvrtom katu bolnice zajednički su financirali OB Dubrovnik i županija Dubrovačko – neretvanska sa 4,2 milijuna, Zaklada Blaga djela sa 4 milijuna, grad Dubrovnik sa 2 milijuna i dubrovačka Biskupija sa 400 tisuća kuna.
– Odjel tada još uvijek nije bio otvoren jer nije bio opremljen. Bili su gotovi samo građevinski radovi. Dakle, trebalo je provesti natječaj za nabavku opreme. Tek je u kolovozu raspisan zadnji natječaj za opremu. Ministar je morao potpisati kako bi opremu mogli naručiti, morao je proći žalbeni rok i morali smo odabrati dobavljača. Već mjesec i pol dana radi se na sklapanju opreme, a do 10. siječnja ti bi radovi trebali biti gotovi, nakon čega će unutar sedam dana doći komisija Ministarstva zdravlja i dati dopusnicu – rekao nam je uvodno sanacijski upravitelj dubrovačke bolnice dr. Jerko Ferri Certić.

Što će otvaranje palijativnog odjela značiti za financijsko stanje OB Dubrovnik pročitajte u tiskanom izdanju DuLista.

Pročitajte još

[VIDEO/FOTO] ‘SA REGALA, IZ BURALA’ Modna revija nošnji i nakita Župe dubrovačke

Dulist

IZBRIŠITE IH Ove Android aplikacije kradu osobne i bankovne podatke!

Dulist

ZBOG POLUMARATONA Kuda sutra voze Libertasovi autobusi?

Dulist