Grad

ODGOVOR ‘ŽUTIMA’ ‘Plavi’ taksi ne narušava tržišno natjecanje

Turisti čekaju taksi

Iz Grada Dubrovnika izvijestili su kako je Agencija za zaštitu tržišnog natjecanja Gradu Dubrovniku dostavila odgovor na podnesak Obrtničke komore Dubrovačko-neretvanske županije od 8. travnja 2015. godine.

– Uvidom u sadržaj zaprimljenog zahtjeva, Agencija je zaključila kako u konkretnom slučaju nije riječ o narušavanju tržišnog natjecanja u smislu propisa o zaštiti tržišnog natjecanja u nadležnosti ove Agencije, već o primjeni propisa koji uređuju područje prijevoza u cestovnom prometu – navodi se u odgovoru.

U Agenciji za zaštitu tržišnog natjecanja, dakle, smatraju da autotaksi prijevoznici koji svoju djelatnost obavljaju sukladno Odluci Gradskog vijeća, tzv. Plavi taksi, ne narušavaju tržišno natjecanje.

Podsjetimo, predsjednik udruženja obrtnika autotaksi prijevoznika Dubrovnik Božo Miletić navedenoj Agenciji prijavio je ukupno 24 kolege autotaksi prijevoznike, koji usluge naplaćuju prema tarifi usvojenoj od strane Gradskog vijeća Grada Dubrovnika zbog ‘upornog stvaranja nelojalne konkurencije pružajući usluge po znatno nižoj cijeni’.

Pročitajte još

Otvaranje ponuda za dodjelu dozvola na pomorskom dobru nastavlja se idući tjedan

Dulist

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

[FOTO] ‘HRVATSKA SLOBODA NIJE DOŠLA PREKO NOĆI’ 33. obljetnica osnutka Specijalne jedinice policije Grof

Dulist