Grad

SVE VIŠE ULICA ZAPUŠTENO I PUNO SMEĆA ‘Grad nikad nije bio prljaviji’

Smece u Uvali 6

Dubrovnik se polako približava glavnoj turističkoj sezoni, no neki dijelovi grada vape za uređenjem i čišćenjem. Nakon što smo prošlog tjedna pisali o razasutom smeću koje tjednima stoji u parku ispod Cambridgea, ovog tjedna krenuli smo u Uvalu Lapad.

Naime, redakciji DuLista obratio se čitatelj, koji godinama dolazi na ljetovanje u naš grad. No, zgrožen je onim što svakodnevno sreće na području Lapada.
– Svake godine situacija je sve gora i gora. Grad nikad nije bio prljaviji. U neke dijelove kao da komunalci uopće ne kroče, a Lapad je ipak žarište turizma – požalio nam se čitatelj.
Tragom njegovih informacija zaputili smo se u Uvalu, gdje smo zatekli svega i svačega. Od porazbacanih čaša, cjenika, papirića, limenki i boca do obaljenog znaka za naplatu parkiranja preko puta Lapadskih dvora, neposredno kraj skalina za spustiti se na plažu. Skalina kojima svakodnevno prolaze brojni domaći, ali i stranci na putu do plaže.

Čudnovata instalacija s čavlima

I na samom predjelu plaže, neposredno uz odbojkaši teren već mjesecima stoji neobična ‘instalacija’. Riječ je o ostatku neke davne konstrukcije, koja predstavlja opasnost za brojnu djecu koja se na tom dijelu igraju, budući da iz iste vire čavli! Sve u svemu, turističkom gradu kakav je Dubrovnik, a koji se često voli hvaliti kako je ‘biser Mediterana’ ovakvi prizori nisu potrebni. Tim više što je na području Lapada smješten veliki dio dubrovačkih hotela i privatnih iznajmljivača, čiji gosti vjerujemo često nailaze na neprimjerene prizore.
Uz kritiku komunalcima, ovdje svakako treba istaknuti i neodgovornost pojedinaca, bilo građana bilo naših posjetitelja, budući da se smeće ne baca samo od sebe. afr/zp

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Zamjenica Tepšić na panelu ‘Studiraj i treniraj’

Dulist

PROCJENA PRIHVATNOG KAPACITETA GRADA Zimi 1.200 stanovnika uz 4 tisuće postelja koje zjape prazne!

Andrea Falkoni Račić