Aktualno

‘ODE SAV NAROD OKOLO’ Kako u Neumu doživljavaju spajanje Pelješkog mosta?

Hrvatska će u srijedu navečer napokon biti potpuno povezana nakon što kineski izvođači radova u Pelješki most ugrade i posljednji od 165 segmenata nosive čelične konstrukcije. No, turistički djelatnici u Neumu sa strahom gledaju na izgradnju Pelješkog mosta.

-Nema tu nikakve pozitive. Ode sav narod okolo, Neum će ostat zaobiđen, ko i svaka opština koja je na kraju puta. Kad se to otvori mi više nemamo posla – rekao je Kemal za N1, ugostiteljski radnik u Neumu.

-Bit će izvjestan pad, u zimskom periodu će se dogoditi u objektima koji su direktno na Jadransko turističkoj cesti neki minus, i da ćemo poslovati nešto slabije nego što smo poslovali i morat ćemo tražiti neke nove puteve – istaknu je Stanko Raič, vlasnik restorana.

No nije sve u finansijskim gubicima, kaže općinski načelnik. Pozitivna strana Pelješkog mosta je ta što će rasteretiti promet od GP Klek 1, Klek2 gdje se u ljetnim mjesecima stvaraju ogromne gužve.

-Koji je to obim i da li će značajno uticati na Neum to ćemo vidjeti tek kad se otvori most. Moje mišljenje je da se most trebao graditi kao i svi drugi mostovi. Hrvatska ima to pravo spojiti svoju obalu, svoj teritorij – rekao je Dragan Jurković, načelnik Neuma.

Pročitajte još

Humanitarna akcija Dubrovačke biskupije za kupnju tri aparata za ginekološki odjel

Dulist

Biskup Glasnović u sv. Mihajla predvodi misno slavlje za palijativne bolesnike

Dulist

Spomenica Domovinske zahvalnosti Nikici Lazareviću i Ivu Papcu

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija