Aktualno

Od petka besplatne vožnje brodom od Porta do gruške luke

Od petka besplatne vožnje brodom od Porta do gruške luke

Počevši od 30. srpnja do 4. rujna svim građanima Dubrovnika na raspolaganju je besplatna vožnja brodom Rudolfo/Brenum od Porta do gruške luke i obratno.

Brod će voziti svaki petak i subotu ovisno o vremenskim prilikama prema sljedećem rasporedu: polazak iz Posta u 7:30, povratak iz gruške luke u 9:30 sati.

Uspostavljanje brodske linije na ruti od Porta do gruške luke i obratno dio je pilot aktivnosti europskog projekta Tourism Friendly Cities, financiranog iz programa URBACT, kojim Dubrovačka razvojna agencija DURA u suradnji s Gradom Dubrovnikom želi ispitati zainteresiranost građana i posjetitelja grada za jednu ovakvu pomorsku liniju javnog prijevoza u budućnosti, a sve u svrhu smanjenja prometnih gužvi te razvoja održivog turizma definiranog projektom Poštujmo grad!

Posebno na datume 31. 7.i 7. 8. uvesti će se i popodnevna linija kako bi svi zainteresirani mogli uživati u manifestaciji Ljeto u Gružu.

31. 7. brod će krenuti iz Posta u 17 sati s povratkom iz gruške luke u 21 kako bi posjetitelji uživali u ’ŠETNJI KROZ POVIJEST GRUŽA’, dok će 7. 8. brod krenuti iz Porta u 18 s povratkom iz gruške luke u 21:30 kako bi građani i posjetitelji mogli poslušati koncert Dubrovačkog simfonijskog orkestra.

Iskoristite mogućnost besplatne ugodne vožnje brodom u trajanju od 45 minuta te izbjegnite prometne gužve i vrućinu!

Pročitajte još

RASPITALI SMO SE Kad će voda poteći lapadskim fontanama?

Dulist

SEDAM GODINA OD VELIKE TRAGEDIJE Odavanje počasti žrtvama održat će se na Porporeli

Dulist

PREMA ISTRAŽIVANJU Parking na dubrovačkom aerodromu najskuplji u Europi

Dulist