Aktualno

KINEZI OPET BRŽI OD PREDVIĐENOG Središnja svečanost spajanja Pelješkog mosta pomaknuta za ranije

Središnja svečanost spajanja Pelješkog mosta će se odvijati na samom mostu u razdoblju od 22:30 i 23:00 sata kada će se posljednji, 165. segment čelične rasponske konstrukcije spojiti te tako označiti spajanje Pelješkog mosta, odnosno krajnjeg juga Hrvatske, javili su iz resornog ministarstva čime je ceremonija pomaknuta za pola sata prije nego je prvotno rečeno. Nakon, će uslijediti obraćanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

U srijedu ćemo konačno svjedočiti trenutku na kojeg smo čekali desetljećima. Danas će se u večernjim satima odviti spajanje Pelješkog mosta u njegovoj punoj duljini od 2,4 kilometra. Podizanjem zadnjeg, 165. segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješki most bit će u potpunosti spojen od Komarne do Brijeste te će označiti povezivanje teritorija Republike Hrvatske.

Podsjetimo, na gradilište Pelješkog mosta je posljednja pošiljka čelične konstrukcije došla sredinom srpnja, a protekle su već tri godine otkako inženjeri Hrvatskih cesta na ovog projektu surađuju s kineskim radnicima kompanije China Road and Bridge Company. Paralelno s mostom napreduju i radovi na segmentima pristupnih cesta. U lipnju je prilikom obilaska radova predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić istaknuo kako bi se preko mosta mogao odvijati promet lakih vozila, odnosno osobnih automobila te kamiona do sedam i pol tona, i prije njihovog dovršetka. Međutim, naglasio je da će tu odluku donijeti sukladno stanju cijelog projekta i aspektima prometne sigurnosti koji će biti na snazi, a s obzirom na lokalnu cestu na koju bi se promet trebao priključiti.

Pročitajte još

ISTRAŽILI SMO Koliko gradske tvrtke troše goriva na službene automobile?

Mia Njavro Banić

‘ZLATNE RUKE’ Meštru Hendiću uručeno najveće priznanje Hrvatske obrtničke komore

Dulist

OD PONEDJELJKA Libertas pojačava broj polazaka autobusa za Župu i Konavle

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija