Aktualno

KINEZI OPET BRŽI OD PREDVIĐENOG Središnja svečanost spajanja Pelješkog mosta pomaknuta za ranije

KINEZI OPET BRŽI OD PREDVIĐENOG Središnja svečanost spajanja Pelješkog mosta pomaknuta za ranije

Središnja svečanost spajanja Pelješkog mosta će se odvijati na samom mostu u razdoblju od 22:30 i 23:00 sata kada će se posljednji, 165. segment čelične rasponske konstrukcije spojiti te tako označiti spajanje Pelješkog mosta, odnosno krajnjeg juga Hrvatske, javili su iz resornog ministarstva čime je ceremonija pomaknuta za pola sata prije nego je prvotno rečeno. Nakon, će uslijediti obraćanje predsjednika Vlade Andreja Plenkovića.

U srijedu ćemo konačno svjedočiti trenutku na kojeg smo čekali desetljećima. Danas će se u večernjim satima odviti spajanje Pelješkog mosta u njegovoj punoj duljini od 2,4 kilometra. Podizanjem zadnjeg, 165. segmenta čelične rasponske konstrukcije Pelješki most bit će u potpunosti spojen od Komarne do Brijeste te će označiti povezivanje teritorija Republike Hrvatske.

Podsjetimo, na gradilište Pelješkog mosta je posljednja pošiljka čelične konstrukcije došla sredinom srpnja, a protekle su već tri godine otkako inženjeri Hrvatskih cesta na ovog projektu surađuju s kineskim radnicima kompanije China Road and Bridge Company. Paralelno s mostom napreduju i radovi na segmentima pristupnih cesta. U lipnju je prilikom obilaska radova predsjednik Uprave Hrvatskih cesta Josip Škorić istaknuo kako bi se preko mosta mogao odvijati promet lakih vozila, odnosno osobnih automobila te kamiona do sedam i pol tona, i prije njihovog dovršetka. Međutim, naglasio je da će tu odluku donijeti sukladno stanju cijelog projekta i aspektima prometne sigurnosti koji će biti na snazi, a s obzirom na lokalnu cestu na koju bi se promet trebao priključiti.

Pročitajte još

Marita Kisić Kamić izložbom prikupila više od 1300 eura za Sigurnu kuću

Dulist

U Dubrovniku se održava 25. Europsko prvenstvo u parskom gou

Dulist

[FOTO] Na Orsanu započeli radovi za hangar VK Neptuna

Dulist