Afera Šipan

Od Vlahušića rade žrtvenog jarca

gradsko vijece33017

Nakon što je u petak objavljeno kako je Uskok podignuo optužnicu protiv gradonačelnika Vlahušića i nezavisnog vijećnika Vićana, danas se oglasila priopćenjem i Gradska organizacija HNS-a.

– Predsjedništvo Gradske organizacije HNS-a Dubrovnik u potpunosti stoji iza izjave gradonačelnika Grada Dubrovnika Andra Vlahušića i očekuje da institucije u što skorije vrijeme odrade svoju zadaću. Činjenica je da se u ovome trenutku nastoji od gradonačelnika učiniti žrtvenog jarca i od strane sudionika ove afere koji su od nje mogli imati izravne koristi, kao i od HDZ-a koji na ovaj način pokušava voditi predizbornu kampanju.

Budući da su svi dokumenti poznati javnosti i dostupni nadležnim institucijama duže od godinu dana, teško se oteti dojmu kako je podizanje optužnice upravo u ovome trenutku izravno u funkciji predstojećih izbora.

O tome govori i činjenica da se optužnica podiže za slučaj u kojemu za Grad nema štete, dok afere koje su uzrokovale i još uvijek uzrokuju višemilijunske štete netaknute leže u ladici – priopćenje je kojeg potpisuje predsjednik GO HNS-a Dubrovnik Antun Pravedan.

26. srpnja 2011.

Pročitajte još

AFERA ŠIPAN Prošla godina dana…

Nikša Miletić

‘Ovo je obračun zbog afere Šipan’

Nikša Miletić

Orlić: Ništa mu ne zamjeram

Andrea Falkoni Račić