Županija

Od vikenda dodatni trajekt na liniji Orebić-Korčula

Od vikenda dodatni trajekt na liniji Orebić-Korčula

Suradnjom Dubrovačko-neretvanske županije, Općine Orebić, Agencije za obalni linijski pomorski promet i Jadrolinije od predstojećeg vikenda povećat će se broj polazaka na redovitoj trajektnoj liniji 634 Orebić-Dominče (Korčula).

Naime, povećanjem broja putnika koji preko luke Orebić stižu na otok Korčulu ili s Korčule dolaze na Pelješac preko luke Orebić, ukazala se i potreba za plovilom većeg kapaciteta i većim brojem polazaka na navedenoj liniji. Tako na relaciji Orebić-Dominče, umjesto dosadašnjeg M/T Sveti Krševan, plovi M/T Mljet koji raspolaže kapacitetom 616 putnika i 145 osobnih vozila. Od ovog vikenda na navedenoj liniji bit će osigurani i dodatni polasci kad se za njima ukaže potreba, a za njih će biti osiguran M/T Kijevo kapaciteta 36 osobnih vozila i 150 putnika.

Ova inicijativa pokrenuta je uz potporu nadležnih tijela, kao i saborskog zastupnika Branka Bačića, kako bi se olakšao promet putnika na iznimno važnoj i frekventnoj liniji, kako za naše sugrađane, tako i za posjetitelje. Ujedno, realizacijom dodatnih polazaka, uvelike će se smanjiti gužve prema pristanima u Orebiću i Dominču što će pozitivno utjecati na kvalitetu života stanovnika ovih područja, ali turističku sliku Korčule, odnosno Pelješca.

Pročitajte još

GRAD I ŽUPANIJA PREUZELI VIŠE OD 200 PREDMETA Riješen jedan od važnih koraka prema realizaciji vrtića Komolac

Dulist

Kreće projekt izgradnje nove zgrade Osnovne škole don Mihovila Pavlinovića

Dulist

Hitna helikopterska služba lani je obavila 354 intervencije. Bit će dostupna opet tijekom cijele godine

Dulist