Županija

OD OBODA DO MOLUNTA Konavljani provode dezinsekciju i deratizaciju

Na području Cavtata, Čilipa, Močića, Oboda, Zvekovice, Ljute, Grude i Molunta između 25. i 30. travnja provodit će se preventivna deratizacija i dezinsekcija shodno članku 4. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Dezinsekcija komaraca provodi se primjenom insekticida-larvicida regulatora rasta ubacivanjem formulacije u obliku tableta u potencijalna legla komaraca koja se ne mogu ukloniti: lokve, bare, i druge slabo pokretne vode, ulični slivnici oborinske vode, nakupine vode u barkama, zapuštene lokve i cisterne, nakupine kišnice koje se ne mogu ukloniti (u gumama, različitim kontejnerima, vazama), na zapuštenim javnim površinama.

Deratizacija će se provoditi izlaganjem meka zatrovanih rodenticida iz skupine antikoagulanata II generacije na biljnom nosaču u parafiniziranom ili rasutom obliku.

Koristit će se rodenticidi na bazi aktivnih tvari bromadiolona 0,A05o, svježem ili parafiniziranom obliku sukladno Pravilniku o načinu provedbe obvezne dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije (NN 35107).

Deratizacija će se provesti na slijedećim površinama: javne površine, kanalizacijski sustav, potoci i kanali oborinskih voda, zelene površine, javne prometne površine.

Potreba za ponovnim tretmanom utvrđuje se na temelju podataka prikupljenih tijekom nadzora, stručnim izvidom te dojavom građana o pojačanoj aktivnosti glodavaca (štete, oglodi, izmet, ugrizi, vizualni kontakti).

Pročitajte još

Prilika za početnike – slobodan poslovni prostor u Poduzetničkom inkubatoru

Dulist

ISPUNITE ANKETU! Županija provodi istraživanje o javnom prijevozu putnika

Dulist

[FOTO] ‘SVE IDE PO PLANU’ Obišli smo radove na Vili Čingriji

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija