Grad

Jadrolinija potvrdila – Elafite i Grad povezivat će katamaran ‘Dora’

Elafite i Grad povezivat će brzi brod Dora. Potvrdili su to za DuList iz Jadrolinije.

-Na zahtjev lokalnog stanovništva za korištenjem brzih plovila na putničkoj liniji, a uz suglasnost Agencije za obalni linijski pomorski promet, dobiveno je privremeno odobrenje za stavljanjem brzog broda ‘Dora’ na navedenu liniju. Putnici i otočani ‘Doru’ mogu očekivati od idućeg tjedna – službeni je odgovor kojeg potpisuje Jadrolinija Rijeka.

No, na naše pitanje treba li Premuda ići na remont i kada, nismo dobili odgovor. Također, postavili smo upit je li Postira i dalje na remontu, i ako jest zbog čega se oduljio i zbog čega toliko traje? Odgovor nismo dobili.

Bolja opskrba otoka
Nadalje, u odgovoru iz Jadrolinije objašnjavaju kako se povezivanje Dubrovnika s Elafitima održava putem dviju državnih linija.

-Jedna je trajektna i namijenjena je svakodnevnom prijevozu putnika i tereta. Druga linija je putnička koju održava brod ‘Postira’. S obzirom da je prošle godine rekonstruirano pristanište na otoku Koločepu, redefinirana je trajektna linija koja do sada nije imala mogućnosti pristajati na Koločepu pa se teret morao prevoziti našom putničkom linijom. Rekonstrukcijom pristaništa na Koločepu stvoreni su uvjeti da se svi otoci opskrbljuju trajektnom linijom pa će se promijeniti i red plovidbe navedene linije na način da će pristajati u sve luke u polaznim i povratnim putovanjima sukladno zahtjevima lokalne zajednice. Navedeno će uvelike omogućiti bolju opskrbu otoka – ističu iz Jadrolinije.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PRIKLJUČI SE AKCIJI, UDOMI SA ŽARKOVICE Rok produljen za 45 dana, do sada zbrinuta 174 psa

Dulist

[DUBROVČANI IZVAN GRADA] Vlaho Arbulić: ‘Vječno sam zaljubljen u ‘komad’ zemlje na kojem sam odrastao’

Maria Prkut

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija