Grad

Jadrolinija potvrdila – Elafite i Grad povezivat će katamaran ‘Dora’

Jadrolinija potvrdila - Elafite i Grad povezivat će katamaran 'Dora'

Elafite i Grad povezivat će brzi brod Dora. Potvrdili su to za DuList iz Jadrolinije.

-Na zahtjev lokalnog stanovništva za korištenjem brzih plovila na putničkoj liniji, a uz suglasnost Agencije za obalni linijski pomorski promet, dobiveno je privremeno odobrenje za stavljanjem brzog broda ‘Dora’ na navedenu liniju. Putnici i otočani ‘Doru’ mogu očekivati od idućeg tjedna – službeni je odgovor kojeg potpisuje Jadrolinija Rijeka.

No, na naše pitanje treba li Premuda ići na remont i kada, nismo dobili odgovor. Također, postavili smo upit je li Postira i dalje na remontu, i ako jest zbog čega se oduljio i zbog čega toliko traje? Odgovor nismo dobili.

Bolja opskrba otoka
Nadalje, u odgovoru iz Jadrolinije objašnjavaju kako se povezivanje Dubrovnika s Elafitima održava putem dviju državnih linija.

-Jedna je trajektna i namijenjena je svakodnevnom prijevozu putnika i tereta. Druga linija je putnička koju održava brod ‘Postira’. S obzirom da je prošle godine rekonstruirano pristanište na otoku Koločepu, redefinirana je trajektna linija koja do sada nije imala mogućnosti pristajati na Koločepu pa se teret morao prevoziti našom putničkom linijom. Rekonstrukcijom pristaništa na Koločepu stvoreni su uvjeti da se svi otoci opskrbljuju trajektnom linijom pa će se promijeniti i red plovidbe navedene linije na način da će pristajati u sve luke u polaznim i povratnim putovanjima sukladno zahtjevima lokalne zajednice. Navedeno će uvelike omogućiti bolju opskrbu otoka – ističu iz Jadrolinije.

 

Pročitajte još

Pri kraju radovi Spomen sobe poginulih dubrovačkih branitelja u Sponzi

Dulist

SASTANAK USUSRET SEZONI Vozila će na Stradun ulaziti prema točnom rasporedu, Sanitatu stižu nova vozila

Dulist

PIROTEHNIČARI U DOMOVINSKOM RATU Međunarodni dan svjesnosti o opasnostima od mina

Dulist