Grad

Od 2017. shuttle prijevoz od Gruža do Pila preuzima Libertas

Libertas

Gradonačelnik Andro Vlahušić turističkim agencijama koje posluju na području Dubrovnika uputio je prijedlog suradnje na nekoliko područja; od regulacije prometa u kontaktnoj zoni povijesne jezgre, preko programa zimskih aktivnosti do unapređenja turističke ponude na Elafitima, Dubrovačkom primorju i Rijeci dubrovačkoj, javljaju iz Gradske uprave.

Evo što im je predložio:

U prvom segmentu gradonačelnik Vlahušić predlaže razdvajanje shuttle prijevoza od Gruža do Pila od izletničkog programa, koji se temelji na prodaji izleta u povijesnu jezgru. Prema tom prijedlogu za iduću godinu formirat će se posebna cijena prijevoza shuttle autobusima od terminala Gruž do Pila, dok od 2017., u dogovoru s agencijama i cruising kompanijama, uslugu preuzima JP Libertas.

Izletnički prijevoz uključuje tarife temeljene na vinjetama. Agencije samostalno kreiraju izlete u povijesnu jezgru te predlažu cijene koje Grad odobrava nakon pregovaračkog postupka. Sukladno potrebama svojih klijenata agencije izrađuju posebne izlete (zidine, muzeji, Lokrum…) za koje predlažu cijenu koju su spremne plaćati Gradu i drugim vlasnicima, vrijeme trajanja i itinerer izleta. Grad prihvaća sve racionalne prijedloge, a pregovara o predloženoj cijeni i usklađuje itinerere obilaska s drugim ponuditeljima istih ili sličnih usluga.

Grad Dubrovnik radi na definiranju „Programa zima“ od 15. studenog do 15. ožujka. Agencije su pozvane na osmišljavanje i organizaciju kvalitetnih programa boravka gostiju u Dubrovniku tijekom predmetnog razdoblja uz sufinanciranje i logističku pomoć Grada. U tom razdoblju, uz poticanje dolazaka većeg broja gostiju, Grad razvija i „Zimski festival“ s nizom kulturnih, zabavnih i scenskih događanja.

Za organizirano dovođenje većeg broja gostiju Grad, TZ Grada, TZ Hrvatske i drugi subjekti, piše Vlahušić, osigurat će značajna sredstva za subvencioniranje troškova organizatorima dolazaka, i to po gostu koji ostvari najmanje dva noćenja, te organizatorima/agencijama koje ostvare najmanje 1000 noćenja godišnje. Od turističkih agencija se očekuje da zajedno s Gradom Dubrovnikom, TZ Hrvatske i TZ Grada osmisle i izrade konkretan, stimulativan i održiv koncept.

Konačno, gradonačelnik Vlahušić pozvao je agencije na predlaganje programa i projekata na udaljenijim gradskim područjima poput Gornjih sela Orašca ili Rijeke dubrovačke. Programe koji bi omogućili ekonomsku korist za lokalno stanovništvo u navedenim područjima Grad i Turistička zajednica Grada Dubrovnika spremni su financijski i logistički podržati.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist

MARKO GILJAČA O PRVIM IZLAZNIM ANKETAMA Prvog Srđevca u Saboru ćekat ćemo do dugo u noć

Dulist