Aktualno

Očekuje nas pad BDP-a od 0,5 posto

Međunarodni monetarni fond (MMF) snizio je svoja očekivanja za hrvatski BDP u 2012. godini.

Tako je prvotnu procjenu o rastu BDP-a na godišnjoj razini od 1,8 posto za 2012. godinu, prepravio u pad BDP-a od 0,5 posto. Prema procjeni MMF-a Hrvatska može očekivati u 2013. godini rast BDP-a od jedan posto, donosi Indeks.hr.

BDP će u regiji Nove Europe gdje spada i Hrvatska, porasti 1,9 posto u 2012. godini, a 2,9 posto u 2013. godini. MMF nas svrstava u grupaciju zajedno s Turskom, Poljskom, Rumunjskom, Mađarskom, Bugarskom, Srbijom, Litvom, Latvijom, Bosnom i Hercegovinom, Makedonijom, Crnom Gorom, Albanijom i Kosovom.

U dokumentu pod nazivom "Svjetske gospodarske prognoze", navodi se kako je gospodarstvo Hrvatske stagniralo u prošloj godini uz nultu stopu BDP-a. Za Hrvatsku predviđaju i rast inflacije na godišnjoj razini od 2,2 posto a u 2013. godini na 2,4 posto. Očekuje se i rast nezaposlenosti na 13,5 posto koja bi negdje u 2013. godini mogla pasti na 12,7 posto.
 

Pročitajte još

[FOTO] Tradicionalni tratamenat u čast sv. Vlahu!

Dulist

Festu popratili i Željka Markić i Zlatko Hasanbegović

Dulist

GRADONAČELNIK UZ FESTU SV. VLAHA Moćni zagovor našega parca neka uvijek bdije nad nama

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija