Hrvatska

Obustavljena je aktivna potraga za kapetanom Dinom Miškićem

Obustavljena je aktivna potraga za kapetanom Dinom Miškićem

Obustavljena je aktivna potraga za nestalom posadom broda Bourbon Rhodea, među kojima je i hrvatski kapetan Dino Miškić. Objavili su to predstavnici francuske prefekture Martinique, a kako donosi Jutarnji list, umjesto aktivne potrage nastavlja se aktivno praćenje. Dakle, brodovi koji budu prolazili tom rutom imaju zadaću budno motriti hoće li nešto uočiti.
Treba istaknuti i kako su se u petak navečer počele društvenim mrežama širiti neprovjerene informacije kako je turski brod pronašao splav s nestalim pomorcima, no to se, nažalost, pokazalo kao netočna informacija.
-Šanse da se nakon 16 dana pronađu ljudi u moru jednostavno više ne postoje i zato smo odlučili iz aktivne faze potrage prijeći u aktivnu fazu motrenja. To znači da će brodovi koji tamo prolaze imati zadatak da budno motre hoće li nešto pronaći – rekao je na konferenciji za medije prefekt Martiniquea Franck Robine, donosi Jutarnji. Poručio je kako je ovo bila izuzetno teška odluka te je izrazio sućut francuske Vlade obiteljima nestalih mornara.
Za nestalim se pomorcima traga od 26. rujna.

Pročitajte još

Isplata povrata poreza počinje 2. svibnja

Dulist

NADZOR BRZINE Postavlja se 110 novih kućišta i skoro 40 kamera diljem Hrvatske

Dulist

MILANOVIĆ SE ZAHVALIO GLASAČIMA ‘Do kraja ću se držati slova i duha hrvatskog Ustava’

Dulist