Županija

Obuljen protiv preseljenja Igara izvan gradskih zidina

Obuljen protiv preseljenja Igara izvan gradskih zidina

Zamjenik župana Davorko Obuljen na sjednici Vijeća Dubrovačkih ljetnih igara u Zagrebu izrazio je protivljenje najavama da će se program Igara preseliti iz prostora unutar gradskih zidina u Lazarete.

Nakon uvodnih izlaganja o programskom i financijskom izvješću koje su iznijeli bivši intendant igara Krešimir Dolenčić i ravnateljica Ivana Medo Bogdanović, otvorila se rasprava o problemima s kojima se suočavaju Igre unutar povijesne jezgre Grada Dubrovnika, uslijed buke koja se stvara od okolnih ugostiteljskih objekata za vrijeme odražavanja predstava i koncerata. Rasprava je došla i do točke u kojoj su prisutni doveli u pitanje samo odražavanje Igara unutar povijesne jezgre.

Na opasku kako odražavanje igara nije više moguće na području Grada, zamjenik župana Obuljen tome se usprotivio te je u svom izlaganju naglasio kako se igre već 65 godina održavaju u istim uvjetima, ali da se nikada nije ograničavala umjetnička sloboda kreatora programa Igara.

Nadalje, Obuljen je podsjetio da su se predstave održavale i izvan gradske jezgre, ali da se većinski dio programa uvijek održavao unutar zidina. Stoga je naglasio da Igre tom prostoru pripadaju i da tu moraju i ostati.

S izlaganjem zamjenika župana Obuljena se složila i ravnateljica Igara Ivana Medo Bogdanović, koja je naglasila da unatoč svim problemima s kojima se Igre suočavaju većinski dio programa treba održavati na području povijesne jezgre. Ravnateljica Medo Bogdanović je rekla je da se već i ove godine uspio riješiti veliki dio problema u suradnji sa Komunalnim odjelom Grada Dubrovnika, ali i dodala da je potreban konstruktivni sastanak sa predstavnicima Grada kako bi se pronašlo trajno rješenje za nesmetano održavanje DLJI.

Zamjenik ministrice kulture Berislav Šipuš izrazio je žaljenje da nitko iz Grada Dubrovnika nije došao na sjednicu, zamolio v.d. intendanta Mladena Tarbuka i njegovu pomoćnicu Mani Gotovac da u najskorije vrijeme izrade prijedlog dnevnog reda za sastanak s predstavnicima Grada Dubrovnika te izrazio nadu će se ovaj put iz Grada odazvati pozivu.

I ostali su sudionici sastanka izrazili čuđenje činjenicom da unatoč važnosti teme nitko iz Grada Dubrovnika nije sudjelovao na sastanku.

Pročitajte još

FOTO/VIDEO Policijski demo tim interventne policije demonstrirao svoje zvanje

Dulist

NOVI REKORD LUKE PLOČE U protekloj godini ostvarili dobit od 16,613 milijuna eura

Dulist

U BRUXELLESU Župan predsjedao sastankom radne skupine za zapadni Balkan

Dulist