Grad

OBULJEN KORŽINEK Fotografski opus Pava Urbana podsjetnik je na ratnu agresiju

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek osvrnula se na postavljanje spomen obilježja Pavu Urbanu na Luži, mjestu gdje je prerano završio njegov život.

-Fotografski opus hrabrog, no prerano i tragično preminulog mladog Dubrovčanina, tadašnjeg studenta zagrebačke Akademije dramske umjetnosti Pava Urbana trajno je svjedočanstvo ratnog razaranja i stradavanja Dubrovnika i njegovih građana. Njegov fotografski opus podsjetnik je na ratnu agresiju, a upravo je u slučaju Dubrovnika prvi put u povijesti Međunarodni kazneni sud nekoga osudio za ratni zločin, između ostalog i zbog namjernog uništavanja kulturne baštine – istaknula je.

-Zato danas, 30 godina nakon Pavove pogibije, postavljanjem spomen obilježja na Luži pod gradskim zvonikom – na mjestu na kojemu je prerano završio njegov mladi život, želimo iskazati trajnu zahvalnost njemu te svim hrabrim braniteljima koji su herojski stali u obranu Dubrovnika i svim civilima koji su izgubili svoje živote – dodala je ministrica.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

PREDSTAVILI PONUDU GRADA AMERIKANCIMA Turistička zajednica grada Dubrovnika postaje jedan od 2.200 prestižnih partnera Virtuosa

Dulist

‘OVO JE SUPER!’ Mali plivači dobili su svoje diplome

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija