Grad

Otkrivena spomen ploča Vlahu Škilju, policajcu koji je stradao od neprijateljske granate

U Luci Dubrovnik, na mjestu pogibije, u ponedjeljak je otkrivena spomen ploča Vlahu Škilju, pričuvnom policajcu koji je na današnji dan, prije 30 godina, smrtno stradao od neprijateljske granate braneći Dubrovnik.

Pokojni Vlaho Škilj rođen je 22. svibnja 1950. u mjestu Dunave u Konavlima. Već u svibnju 1991. godine, kad je njegov voljeni kraj bio ugrožen od nadmoćnijeg neprijatelja, dragovoljno se priključuje u njegovu obranu.

Od toga dana, rame uz rame, s hrabrim braniteljima ovog Grada, pružao je žestok otpor neprijateljskoj vojsci. U teškim trenutcima te ratne 1991. godine, obrana Domovine bila mu je najvažnija zadaća. Na vrhuncu života, u svojoj 41 godini ostavlja sve: svoj posao, suprugu, dvoje maloljetne djece i nesebično se uključuje u obranu rodne grude, koju je neprijatelj tako silno želio osvojiti.

-Važno je reći da je ova spomen ploča nastala zahvaljujući velikom i nesebičnom trudu i angažmanu članova Policijske udruge branitelja Policijske uprave Dubrovnik 91 koji, i danas u miru, djeluju jednako složno kao što su to činili u ratu, ne zaboravljajući svoje suborce. Svaka žrtva Domovinskog rata zaslužuje neizmjerno poštovanje koje se ne smije zaboraviti. Jedino takvim pristupom možemo osigurati pravdu za njih i spriječiti ponavljanje zločina, a na nama je i na budućim naraštajima čuvati vrijednosti koje su ti ljudi svojim životima ugradili u temelje naše slobode – navode iz policije.

Pročitajte još

Dio gradilišta Lapadske obale i sutra zatvoren za sav promet i pješake

Dulist

Dio gradilišta Lapadske obale zatvara se zbog ugradnje betonskih elemenata

Dulist

SAFU: Ne postoji sumnja na nepravilnosti u Libertasu, dogodila se ljudska pogreška

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija