Aktualno

Obogatite fundus Doma Marina Držića!

Dom Marina Držića pokreće novu projektnu aktivnost Darujmo i sačuvajmo Držića – DAR(SA) s ciljem unapređenja komunikacije s korisnicima i obogaćivanja vlastitog fundusa.

– Gdje se duh Marina Držića najviše osjeća? U Dubrovniku, naravno. To je njegov rodni grad, tu je napisao i prvi put pred sugrađanima izveo svoja djela. Njegove antologijske riječi odjekuju i danas, ne samo kroz usta glumaca u kazalištu koje nosi njegovo ime i na Dubrovačkim ljetnim igrama, već i u svakodnevnom govoru stanovnika Dubrovnika. Naravno, tu je i naša ustanova, Dom Marina Držića koji teži postati znanstveno istraživački centar za proučavanje lika i djela najvećeg hrvatskog komediografa, mjesto svojevrsnog spomenika Marinu Držiću, te mjesto u kojem će se svaki posjetitelj vremenski vratiti u renesansu i osjetiti život tadašnjeg Dubrovnika. Marin Držić je jedan od temelja hrvatske kulture pa vjerujemo kako se u mnogim kućama čuvaju knjige, fotografije i plakati predstava, djela likovne i primijenjene umjetnosti, a možda i neki predmeti do sada nepoznati javnosti vezani uz njegov život i djelo – ističu iz DMD-a.

– Sve ljude dobre volje koji posjeduju građu na bilo koji način vezanu uz Marina Držića, a voljni su je darovati, pozivamo da svojom donacijom obogate fundus Doma Marina Držića. Svi predmeti će biti evidentirani sa podacima o donatoru, te obrađeni i pravilno uskladišteni. Dom Marina Držića će na svojim mrežnim stranicama i društvenim mrežama objavljivati pristigle donacije, a planirano je i da se dio prikupljenih predmeta prezentira kroz neku buduću izložbu – najavili su iz DMD-a.

Donirati možete: tiskana izdanja djela Marina Držića (na raznim jezicima), kazališnu građu: plakate, programske knjižice, fotografije, originalne kostime i rekvizite, snimke Držićevih predstava i sl., likovna i djela primijenjene umjetnosti inspirirana Marinom Držićem, predmete iz razdoblja renesanse ili njihove replike, znanstvene i stručne radove koji se bave Marinom Držićem, novinske članke, feljtone, kritike, intervjue i sl. vezane uz Marina Držića i ostalu građu koja ima veze s Marinom Držićem (digitalne preslike, dijapozitivi, snimke, suveniri, razglednice i sl.)

– Pretražite vaše škafetine, kredence i šufite te nam se javite putem društvenih mreža Doma Marina Držića, na našu e-mail adresu: ured@muzej-marindrzic.eu, ili na broj telefona 020/ 204-482. Veselimo se Vašim donacijama – ističu iz DMD-a.

Pročitajte još

NAKON PISANJA DULISTA Bumbete u Solitudu konačno u sustavu javne rasvjete

Dulist

Uporabna za dom umirovljenika u Gružu do lipnja, javna nabava za ‘bivši Čačićev’ do jeseni!

Dulist

FOTO Rak debelog crijeva najviše prijeti starijima od 50 godina, no obolijevaju i mlade osobe

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija