Hrvatska

OBJAVLJENA LISTA NAJMOĆNIJIH PUTOVNICA Hrvatska u top 10

OBJAVLJENA LISTA NAJMOĆNIJIH PUTOVNICA Hrvatska u top 10

Hrvatska putovnica zauzela je osmo mjesto na listi Global Passport Indexa koji rangira putovnice po slobodi kretanja koju daju njihovim vlasnicima. Zemlja koja je svojim stanovnicima osigurala najveću slobodu putovanja prema najnovijem izvještaju su Ujedinjeni Arapski Emirati koji su zauzeli prvo mjestu, a čiji građani bez vize mogu ući u 180 zemalja, piše RTL.
Drugo mjesto dijele Njemačka, Španjolska, Francuska, Italija i Nizozemska, a na trećem su se našle Švedska, Finska, Luxembourg, Austrija i Švicarska.
Mjesto ispod osigurale su Danska, Belgija, Portugal, Poljska, Irska i Južna Koreja, dok su se na petom mjestu smjestili Singapur, Grčka, Norveška, Češka, Ujedinjeno Kraljevstvo, Mađarska, Japan i Novi Zeland.
Šesto je mjesto rezervirano za Slovačku, Sjedinjene Američke Države te Australiju, a na sedmom su mjestu Malta, Estonija, Litva, susjedna Slovenija i Kanada.
Hrvatska osmo mjesto dijeli s Latvijom, Islandom i Lihtenštajnom. Hrvatski građani tako bez vize mogu putovati na 172 destinacije, dok je ona potrebna za 26 lokacija.
Iza Hrvatske su se smjestile zemlje iz okruženja kao što su Srbija koja se smjestila na 32. mjesto te Bosna i Hercegovina koja se nalazi 12 mjesta niže od toga na 44. poziciji. Sjeverna Makedonija i Crna Gora su na 36. i 37. poziciji. Slovenija je puno bolje prošla te je pretekla Hrvatsku i smjestila se na visoko sedmo mjesto.
Lista ukupno ima 98 mjesta, a na samom začelju smjestila se Sirija.

Pročitajte još

Ovo su nove cijene goriva!

Dulist

Od utorka ponovno poskupljuje gorivo

Dulist

Nacrt nove zdravstvene odluke na javnom savjetovanju do sredine ožujka

Dulist