Hrvatska

USKORO POČINJE POPIS STANOVNIŠTVA Ako odbijte dati podatke, slijedi vam kazna i do pet tisuća kuna

Prva faza samopopisivanja kroz sustav e-Građani trajat će od 13. do 26. rujna, i dovoljna je samo jedna osoba u kućanstvu koja se koristi sustavom

Popis stanovništva bit će ovog mjeseca, a to su podaci koji se skupljaju svakih 10 godina. Njegova je provedba neprocjenjiva. Hrvatska nije jedina zemlja koja je odgodila zbog pandemije popis s travnja na rujan.

Državni zavod za statistiku je tijekom pripremnog razdoblja uspješno osigurao gotovo osam tisuća popisivača i više od 1100 kontrolora za čije se natječaje s potpunom dokumentacijom prijavilo više od 14 tisuća osoba. Popisivači će po logu na majicama biti prepoznatljivi, nosit će majice, a provedba bi trebala biti od 27. ovog mjeseca do 17. idućeg mjeseca.

Glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku Lidija Brković za Glas Slavonije naglašava da ono po čemu će ovaj popis biti jedinstven za naše stanovništvo, u odnosu na sve popise u zadnjih gotovo 170 godina, jest činjenica da je riječ o prvom digitalnom popisu stanovništva, kućanstava i stanova koji će se provoditi u dvije faze i na dva načina, a građani će moći sami izabrati način popisivanja.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

S tržišta povučena dva proizvoda zbog salmonele i prisustva kristala

Dulist

Na kraju 2021. blokirane su bile 239,3 tisuće građana, a duguju 18,1 milijardu kuna

Dulist

Porezna uprava građanima uputila važnu obavijest

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija