Hrvatska

USKORO POČINJE POPIS STANOVNIŠTVA Ako odbijte dati podatke, slijedi vam kazna i do pet tisuća kuna

USKORO POČINJE POPIS STANOVNIŠTVA Ako odbijte dati podatke, slijedi vam kazna i do pet tisuća kuna

Prva faza samopopisivanja kroz sustav e-Građani trajat će od 13. do 26. rujna, i dovoljna je samo jedna osoba u kućanstvu koja se koristi sustavom

Popis stanovništva bit će ovog mjeseca, a to su podaci koji se skupljaju svakih 10 godina. Njegova je provedba neprocjenjiva. Hrvatska nije jedina zemlja koja je odgodila zbog pandemije popis s travnja na rujan.

Državni zavod za statistiku je tijekom pripremnog razdoblja uspješno osigurao gotovo osam tisuća popisivača i više od 1100 kontrolora za čije se natječaje s potpunom dokumentacijom prijavilo više od 14 tisuća osoba. Popisivači će po logu na majicama biti prepoznatljivi, nosit će majice, a provedba bi trebala biti od 27. ovog mjeseca do 17. idućeg mjeseca.

Glavna ravnateljica Državnog zavoda za statistiku Lidija Brković za Glas Slavonije naglašava da ono po čemu će ovaj popis biti jedinstven za naše stanovništvo, u odnosu na sve popise u zadnjih gotovo 170 godina, jest činjenica da je riječ o prvom digitalnom popisu stanovništva, kućanstava i stanova koji će se provoditi u dvije faze i na dva načina, a građani će moći sami izabrati način popisivanja.

Više pročitajte ovdje.

Pročitajte još

TKO PROPUSTI ROK, SNOSIT ĆE POSLJEDICE Ako ste zaštićeni najmoprimac, prijavite se u Registar stanova!

Dulist

MAĐARSKI I TALIJANSKI BORBENI ZRAKOPLOVI Iduća dva mjeseca bi trebali štititi hrvatsko nebo

Dulist

OD PREVLAKE DO ILOKA Biciklistički maraton u spomen ubijenih redarstvenika u Borovu selu

Dulist