DuList IN

OBJAVIO ‘THE SUNDAY TIMES’ Dubrovnik prava preporuka za obožavatelje festivala i karnevala

paljenje rasvjete 18

Prestižni britanski The Sunday Times, u svome Travel izdanju, objavio je reportažu o Hrvatskoj kao nezaobilaznoj destinaciji tijekom zimskog, odnosno, blagdanskog razdoblja, na online platformi, i na naslovnici tiskanog izdanja, navode iz Hrvatske turističke zajednice u svom priopćenju. Navodeći glavne adventske atrakcije i ljepote prirodnog krajolika u zimskom ruhu, autorica članka Mary Novakovich poziva čitatelje na posjet i obilazak različitih krajeva Lijepe naše, kako kontinentalnih gradova, tako i mjesta uz more, i to upravo tijekom hladnih mjeseci.

Za obožavatelje karnevala i festivalskih događanja preporučuje se odlazak u Dubrovnik koji je, kako se navodi, ‘poznat po svojoj godišnjoj zimskoj kulturno-glazbenoj zabavi i raznolikim koncertima i nastupima u samom centru grada’. Nezaobilazan je i Riječki karneval kao ishodište blistave parade, šarenih kostima i vesele atmosfere, naglašava u tekstu Novakovich.

thumbnail Croatia The Times

-Zaleđeni slapovi, srednjovjekovni dvorci, karnevali te nove avio linije tijekom cijele godine, ključni su razlozi za posjetiti Hrvatsku izvan ljetne sezone – ističe novinarka koja je, kako kaže, nakon svakog putovanja u Lijepu našu iznova oduševljena hrvatskom turističkom ponudom.

Kao odredišta koja osobito odišu zimskim šarmom i pružaju atraktivan doživljaj, posebno su istaknuti prirodni pejzaži poput Plitvičkih jezera, Nacionalnog parka Krka, Medvednice i Biokova.

Zimska bajka u krugu barokne i rokoko arhitekture Varaždina, baš kao i u povijesnoj jezgri Splita, neizostavna je točka putovanja za vrijeme Adventa u Hrvatskoj, navodi novinarka. Adventske kućice, zimski gastronomski specijaliteti, božićni hitovi te osvjetljene ulice glavni su aduti za postizanje odličnog raspoloženja, kako onih najmlađih, tako i starijih.

Prema svemu navedenom u članku, Hrvatska je prepoznata kao odredište za idealan zimski bijeg od gužvi i uživanje u blagodatima božićnog ugođaja, što je svakako još jedan korak ka razvoju našeg cjelogodišnjeg turizma.

Pročitajte još

Jelena Perčin i Ante Gelo zajedno plove na ‘Oliveru’ prema Korčuli

Dulist

Rekorderka vrijedna 127 milijuna dolara uplovila u Gruž!

Dulist

KALAMOTA BEACH HOUSE Noć G Chelo oduševila glazbenim hitovima i vrhunskom hranom