Grad

Obilježena 21. obljetnica otkrivanja spomenika braniteljima poginulima na Osojniku

osojnik vijenci 2024 1

Polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća obilježena je 21. obljetnica otkrivanja spomenika hrvatskim braniteljima poginulima na širem području Osojnika, u organizaciji Grada Dubrovnika i Udruge roditelja poginulih branitelja Domovinskog rata Dubrovnik.

U ime Grada Dubrovnika vijence su položili gradonačelnik Mato Franković, predsjednik Gradskog vijeća Grada Dubrovnika Marko Potrebica i zamjenica gradonačelnika Jelka Tepšić.

-Trideset i tri godine su prošle od početka napada na krajnji jug Hrvatske, a Osojnik je bio iznimno bitna točka obrane i oslobađanja ovog dijela Hrvatske. Zato se i sjećamo svih onih koji su položili živote od 1991. do 1996.godine., kako bi mi živjeli danas u slobodnoj i neovisnoj domovini Hrvatskoj – rekao je gradonačelnik Franković.

Banner 300x250 DU 1

Sveta misa za branitelje služena je u crkvi svetog Jurja na Osojniku. Nadodajmo kako je Grad Dubrovnik ove godine spomenik hrvatskim braniteljima u potpunosti obnovio. I dok su udruge pokrenule izgradnju spomenika, Grad Dubrovnik je preuzeo održavanje. Radilo se čišćenje kamenih elemenata, zamjena i obrada poklopnica, ugradnja novih skalina kao i kompletno uređenje spomen-ploče.

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

Grad kontinuirano ulaže u predškolski odgoj: Ulaganja u vrtiće porasla za 55 posto od 2017. godine

Dulist

ODLIČNI REZULTATI RUJNA Naglasak na održivi razvoj učvrstio status vodeće cjelogodišnje destinacije

Dulist