Zanimljivosti

Obilje novosti na Lokrumu

Brod za Lokrum počinje voziti 1. travnja, cijena karte ostaje ista, osim što se uvodi obiteljska karta u iznosu od 140 kuna, i to za 5 osoba. 

Što se tiče građana grada Dubrovnikna uvodu se i pokazne karte, ističe pomoćnica za razvoj i promidžbu JU Rezervat Lokrum, Kristina Čurčija.

– Stanovnici  gradske jezgre plaćat će za cijelu sezonu 80,00 kuna, a do sada je bilo 5 kuna 12 odlazaka. Sada je to pojednostavljeno. Građani  koji su zaposleni plaćat će 200 kuna mjesečno, a do sada su plaćali 12 odlazaka 150,00 kuna. Umirovljenici i studenti plaćat će 80,00 kn mjesečno, a  invalidi 30,00 kuna za cijelu sezonu. Ono što je novo su i 10 vožnji po cijeni od 200,00 kuna. Nekada su to bile ove kartice od 150,00 kuna, a sada je ovako lakše u odnosu na stvarnu kartu za 200,00 kuna. Netko to može rasporediti u sezoni kada želi – naglašava Čurčija i dodaje kako se upravo mijenjaju sve informativne table na Lokrumu kao i ona u gradskom portu

– Sve dobivaju novi izgled, a tabla u portu moći  će se vidjeti već krajem slijedećeg tjedna. One na Lokrumu bit će postavljene do početka sezone. Novost je i nova web stranica koje je pri kraju, na engleskom i hrvatskom jeziku i omogućit će posjetiteljima kupovinu karte preko web-a. Također je u izradi i poučna staza na ruskom jeziku drukčijeg formata i dizajna, obzirom da smo prošle godine imali 20.000 ruskih gostiju.

S vremenom planiramo promijeniti poučne staze i na njemačkom, engleskom te talijanskom jeziku – naglašava te dodaje kako je za austrijsku baraku izrađeni idejni projekt dobio potvrdu konzervatora i sada je u Ministarstvu, dok se u međuvremenu radi izvedbeni i glavni projekt koji bi trebao biti gotov do kraja mjeseca kada ide na usaglašavanje u Ministarstvo.

– Odlukom Upravnog vijeća ide se u javnu nabavu za tvrtku koja će ukloniti ostatke baraka. U međuvremenu bi trebala stići odobrenja za izvedbeni i glavni projekt nakon čega će se postaviti dvije montažne kuće veličine po 360 metara četvornih. U prvoj se planira napraviti restoran, a u drugoj kongresna sala, tri ureda, toaletni punkt, ambulanta, te prostorija za masažu.

U Lugarevoj kući nove posjetitelje dočekat će 800 knjiga doniranih od naših sugrađana koje će moći ih besplatno posuditi i uživati u čitanju – napominje Čurčija i navodi kako je u izradi i novi DVD o Lokrumu na hrvatskom i engleskom jeziku, u trajanu od 40 minuta. DVD će u prodaji biti od 1. travnja.

Pročitajte još

Kako je Božo Lasić proveo Dan državnosti?

Dulist

KUTIĆ ZA RODITELJE Novi susret posvećen stručnoj literaturi odgoja djece

Dulist

NA DANAŠNJI DAN 1806. Francuzi okupirali Dubrovnik da spriječe njegov pad u ruske ruke

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija