Zanimljivosti

Obilje novosti na Lokrumu

Obilje novosti na Lokrumu

Brod za Lokrum počinje voziti 1. travnja, cijena karte ostaje ista, osim što se uvodi obiteljska karta u iznosu od 140 kuna, i to za 5 osoba. 

Što se tiče građana grada Dubrovnikna uvodu se i pokazne karte, ističe pomoćnica za razvoj i promidžbu JU Rezervat Lokrum, Kristina Čurčija.

– Stanovnici  gradske jezgre plaćat će za cijelu sezonu 80,00 kuna, a do sada je bilo 5 kuna 12 odlazaka. Sada je to pojednostavljeno. Građani  koji su zaposleni plaćat će 200 kuna mjesečno, a do sada su plaćali 12 odlazaka 150,00 kuna. Umirovljenici i studenti plaćat će 80,00 kn mjesečno, a  invalidi 30,00 kuna za cijelu sezonu. Ono što je novo su i 10 vožnji po cijeni od 200,00 kuna. Nekada su to bile ove kartice od 150,00 kuna, a sada je ovako lakše u odnosu na stvarnu kartu za 200,00 kuna. Netko to može rasporediti u sezoni kada želi – naglašava Čurčija i dodaje kako se upravo mijenjaju sve informativne table na Lokrumu kao i ona u gradskom portu

– Sve dobivaju novi izgled, a tabla u portu moći  će se vidjeti već krajem slijedećeg tjedna. One na Lokrumu bit će postavljene do početka sezone. Novost je i nova web stranica koje je pri kraju, na engleskom i hrvatskom jeziku i omogućit će posjetiteljima kupovinu karte preko web-a. Također je u izradi i poučna staza na ruskom jeziku drukčijeg formata i dizajna, obzirom da smo prošle godine imali 20.000 ruskih gostiju.

S vremenom planiramo promijeniti poučne staze i na njemačkom, engleskom te talijanskom jeziku – naglašava te dodaje kako je za austrijsku baraku izrađeni idejni projekt dobio potvrdu konzervatora i sada je u Ministarstvu, dok se u međuvremenu radi izvedbeni i glavni projekt koji bi trebao biti gotov do kraja mjeseca kada ide na usaglašavanje u Ministarstvo.

– Odlukom Upravnog vijeća ide se u javnu nabavu za tvrtku koja će ukloniti ostatke baraka. U međuvremenu bi trebala stići odobrenja za izvedbeni i glavni projekt nakon čega će se postaviti dvije montažne kuće veličine po 360 metara četvornih. U prvoj se planira napraviti restoran, a u drugoj kongresna sala, tri ureda, toaletni punkt, ambulanta, te prostorija za masažu.

U Lugarevoj kući nove posjetitelje dočekat će 800 knjiga doniranih od naših sugrađana koje će moći ih besplatno posuditi i uživati u čitanju – napominje Čurčija i navodi kako je u izradi i novi DVD o Lokrumu na hrvatskom i engleskom jeziku, u trajanu od 40 minuta. DVD će u prodaji biti od 1. travnja.

Pročitajte još

TURISTIČKI EXPERIENCI SVE POPULARNIJI Niša koju uz malo kreativnosti, a bez puno ulaganja, možete dobro iskoristiti

Ivana Mijić Vulinović

ODNOSI S JAVNOŠĆU U ONLINE OKRUŽENJU Nastupno predavanje Romane John

Dulist

STON ĆE ‘GLUMITI’ DUBROVNIK Snima se dokumentarno-igrani film ‘Kralj Tvrtko’

Dulist