Grad

O PLANU ZA SEZONU Franković: ‘Okrećemo se i poljskom tržištu’

Gradonačelnik Mato Franković u razgovoru u novom broju DuLista naglasio je da je dogovoren cijeli marketinški plan te će ga vrlo skoro predstaviti Turistička zajednica.

-Ključna tržišta Dubrovnika su bila i bit će Ujedinjeno Kraljevstvo i Sjedinjene Američke Države. Međutim, u plan uključujemo i Poljsku, državu koja se pokazala izuzetno dobrom prošle godine. Očekujemo održavanje međunarodne konferencije američkih turističkih agenata ASTA u lipnju ove godine. Nećemo odbaciti reklamiranje na domaćem tržištu jer smo lani s aktivnom kampanjom postigli pristojan broj domaćih dolazaka u Dubrovnik. Prije su domaći gosti imali priličnu odioznost prema Dubrovniku zbog visokih cijena – istaknuo je gradonačelnik dodavši kako ‘nije realno očekivati da se u predsezoni bilo što dogodi’.

-Realno je očekivati da nama sezona počne 15. lipnja ove godine. I u tom trenutku počinje oporavak sezone i onda se ona nastavlja na srpanj, kolovoz i ja sam uvjeren na rujan i listopad. Puno toga smo naučili i imat ćemo tada dovoljno cjepiva, bit će puno lakše i tad će realno krenuti pravi oporavak. Imam saznanja da imamo izvrsne interese za lipanj, srpanj i kolovoz te povećanje broja zainteresiranih kompanija za dolazak u Dubrovnik. Pripremaju se charteri, dižu se charteri i iz Ukrajine koji bi trebali letjeti za Dubrovnik – rekao je.

-Iz nadolazeće turističke sezone trebamo izvući maksimum, koliko možemo, ali istovremeno to ne možemo smatrati oporavkom, nego je to prilagodba novonastalim okolnostima – navodi Franković.

Cijeli razgovor s gradonačelnikom Matom Frankovićem možete pročitati u novom tiskanom broju DuLista.

Pročitajte još

Skala jutros nije zaplovila prema Lokrumu

Dulist

Dubska i Neumska ulica dobivaju nove cjevovode vodoopskrbe

Dulist

TURISTIČKO VIJEĆE Započeo je oporavak, vidljiv je porast broja turista

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija