GradUrednički izbor

Franković: Sezona će početi sredinom lipnja, čekamo smjernice iz Europe

Franković: Sezona će početi sredinom lipnja, čekamo smjernice iz Europe

Gradonačelnik Mato Franković u razgovoru za DuList naveo je kako očekuju da će Europska unija donijeti jedinstveno pravilo putovanja unutar EU i Ujedinjenog kraljevstva.

-To je ključ. Kada dobijemo jasne parametre tog jedinstvenog pravila, onda će situacija biti bolja – rekao je Franković te dodao kako će tada znati na koji će način raditi na oporavku i privlačenju gostiju.

-Znat ćemo se ponašati u okviru zadanog, ključno je da dobijemo parametre prema kojima ćemo moći funkcionirati i raditi. Prema informacijama koje imam, dobit ćemo ih do sredine ožujka. U tom trenutku moramo krenuti sa svim aktivnostima i boriti se za svakog gosta. To ćemo sigurno napraviti i ja ne odustajem. Uvjeren sam da će sezona krenuti sredinom lipnja i da ćemo odraditi srpanj, kolovoz, rujan i listopad. Veliki je interes za Dubrovnik – navodi Franković. Do sredine lipnja bi, kako ističe, trebao biti procijepljen značajan dio europske i hrvatske, ali i britanske populacije.

-To nam daje pravo na mišljenje kako će jedan značajan dio ljudi moći putovati. Mi se zalažemo i za uvođenje COVID putovnice na razini Europske unije. Mislim da bi to bilo dobro za sve jer bi smanjilo probleme po pitanju testiranja. Tko ima COVID putovnicu, tko se cijepio, može nesmetano putovati. Mislim da bi to olakšalo situaciju svima nama, posebno avio destinacijama – rekao je gradonačelnik dodavši među ostalim da ‘tržište mora cirkulirati’ i da vjeruje da će ‘Europa donijeti jedinstveni standard’.

Cijeli razgovor s gradonačelnikom Matom Frankovićem pročitajte u novom broju DuLista koji je od srijede na kioscima.

 

Pročitajte još

PO MJERI GRAĐANA Tjedni pregled gradskih projekata

Dulist

DONIRAJTE ZA MARIJA Velika akcija Udruge ‘Tata je tata’

Dulist

OD OVOG VIKENDA Libertas ‘pojačava’ šesticu i četvrticu

Dulist