Politika

O Bosanci, (ne)ulaganju, Libertasu…

O Bosanci, (ne)ulaganju, Libertasu...

Bosanka 2, 10 milijardi kuna (ne)ulaganja u županiju, Libertas… samo su neka od pitanja vijećnika s današnje Skupštine dubrovačko – neretvanske županije.

Na njoj se među ostalim raspravlja i o županovom izvještaju o radu za prvi dio ove godine, te o izvršenju proračuna za prvih 6 mjeseci 2011. Svakako najzanimljivije bilo je pitanje hadezeovca Mata Frankcoića vezano za projekt Bosanka 2, koji je nedavno predstavljen dubrovačkoj javnosti.

Sve su investicije dobrodošle, odgovor je župana Nikole Dobroslavića, ali ako su u skladu s Prostornim planom DNŽ, te planovima nižeg reda. Župan je i ovom prigodom istaknuo kako građevine na Srđu ne smiju biti vidljive s područja grada, što kada je riječ o Bosanci 2 nije slučaj.

Projekt dakle samim tim nije u skladu s prostorno-planskom dokumentacijom, no kad se uskladi neće biti prepreka za njegovu realizaciju.
Esdepeovca Tomislav Brnasa je pak zanimalo što je s 10 milijardi obećanih, a neuloženih kuna na području naše županije (Pelješki most, autocesta HE Ombla…)
Odgovorio mu je župan Dobroslavić dodajući kako ulaganja u županiju nisu u zastoju, a Pelješki most je prioritet.

Pročitajte još

[FOTO] DOSTA JE! Na prosvjedu u Zagrebu i dubrovačka oporba

Dulist

OBNOVA ZGRADE SABORA Zastupnici sele u vojarnu Petar Zrinski!

Dulist

MARO KRISTIĆ Je li moguće da nitko ne vodi računa o tome kako strani radnici utječu na našu sadašnjost i budućnost?

Dulist