Politika

Grad kupuje Vrtlarovo zemljište u Solitudu!

Grad kupuje Vrtlarovo zemljište u Solitudu!

Grad Dubrovnik sklopit će ugovor s Vrtlarom, poduzećem u vlasništvu tog istoga Grada, o kupnji dijelova četica zemlje u Solitudu.

Riječ je o površini od 6270 metara četvornih koje će Grad kupiti za 4,3 milijuna kuna. Dio tih čestica je podsjetimo Vrtlar prodavao u prosincu prošle godine. Tada se za dio zemljišta na natječaj javio jedino VK Jug koji je zemljište i kupio, uz jamstvo Grada. No, detalji će se znati nakon što se materijali za sjednicu Gradskog vijeća, na kojoj će se o ovoj točki i raspravljati objave na gradskom webu.

Naime, nakon dvomjesečne ljetne pauze gradski vijećnici ponovno se sastaju i to za osam dana. Ne, kako se očekivalo, na tematskoj sjednici s temom javne garaže, nego na onoj redovnoj koja se održava 4. listopada. Među 16 točaka dnevnog reda je, osim kupnje Vrtlarovog zemljišta, i ona o smjeni u redovima oporbe – tko će u vijećničkim klupama zamijeniti hadezeovca Josipa Glavića koji je, podsjetimo, podnio ostavku ne samo na funkcije u Gradskom vijeću već i na sve funkcije koje je obnašao u Gradskom odboru HDZ-a Dubrovnik.

Pred vijećnicima je i polugodišnji izvještaj o izvršenju Proračuna za prvo polugodište ove godine, pa će svakako biti zanimljivo zaviriti u troškove gradske uprave, tko na što i koliko troši, te trebaju li gradskoj upravi nove mjere štednje za prebroditi i ovu kriznu godinu.

Grad Dubrovnik će, ukoliko vijećnici glasaju za, zamijeniti nekretnine s dubrovačkim Sveučilištem, a vijećnici će raspravljati i o prijedlogu odluke o broju etaža koje se mogu ozakoniti na nezakonito izgrađenoj zgradi.
 

Pročitajte još

FRANKOVIĆ I PEZO O IZBORIMA Ostvariti ovakav rezultat i dobiti povjerenje naših sugrađana nije nimalo jednostavno

Dulist

ANITA BONAČIĆ OBRADOVIĆ Biti druga po broju preferencijalnih glasova u Gradu je veliki vjetar u leđa

Dulist

[IZBORI] SRĐ JE GRAD Prešli izborni prag, ali ipak ostali bez mandata

Dulist