Kultura

Marusja otvorila ciklus

Ciklus izložbi pod nazivom „Dubrovački likovni umjetnici u hotelu Rixos Libertas” započeo je ovog ponedjeljka otvaranjem izložbe slika dubrovačke slikarice Marusje Marije Brautović. Ova lapadska – Cavtajka predstavila se sa 20 najnovijih radova u ulju i akriliku.

Rođena u Cavtatu, u sredini prožetoj Bukovćevim genijem, Marija Brautović Marusja, prijateljica njegovih kćeri upoznaje se sa slikarstvom u ranom djetinjstvu. Preselivši se u Dubrovnik, započinje pohađati mnoge tečajeve slikanja, poglavito kod Koste Strajnića i Milovana Stanića. Bavi se slikanjem već više od pola stoljeća te neprestano izlaže. Njen život se odvija između Dubrovnika, gdje živi i Cavtata, svog rodnog grada. Cavtat je ono magično mjesto iz kojeg Marusja crpi svoje umjetničko nadahnuće. Tamo je izvor iz kojeg izlaze Marusjine slike s motivima borova, razdrtim snagom vjetrova ili umirujućih, stoljetnih maslina, čempresa, šipaka i naposljetku cvijeća, simfonije bogumvilia, ortenzija, ruža, cvijeća mirisnog ružmarina ili prekrasne lavande….
U želji za obogaćivanjem kulturne zimske ponude Rixos Libertas će u svojim prostorijama do kraja ožujka ugostiti 11 umjetnika, a nakon susreta sa Marusjinim slikama, koje možete razgledati do 20. studenog, upoznat ćemo se s motivima slikarskog bračnog para Mirica i Nikola Nino Dupčić.
 

Pročitajte još

Književna večer u Lazaretima uz Moniku Herceg i Ivanu Bodrožić

Dulist

POD ISTIM KROVOM Eksperiment Amirove integracije u njemačko društvo

Dulist

FERMATA FESTIVAL NA KORČULI Lorena Milina odlučila je obogatiti kulturni život rodnog otoka

Dulist

Ova web stranica koristi kolačiće za poboljšanje vašeg iskustva. Molimo Vas da nam potvrdite ukoliko ste suglasni s korištenjem kolačića, a privolu možete povući u svakom trenutku. Prihvaćam Više informacija