Kultura

Marusja otvorila ciklus

Marusja otvorila ciklus

Ciklus izložbi pod nazivom „Dubrovački likovni umjetnici u hotelu Rixos Libertas” započeo je ovog ponedjeljka otvaranjem izložbe slika dubrovačke slikarice Marusje Marije Brautović. Ova lapadska – Cavtajka predstavila se sa 20 najnovijih radova u ulju i akriliku.

Rođena u Cavtatu, u sredini prožetoj Bukovćevim genijem, Marija Brautović Marusja, prijateljica njegovih kćeri upoznaje se sa slikarstvom u ranom djetinjstvu. Preselivši se u Dubrovnik, započinje pohađati mnoge tečajeve slikanja, poglavito kod Koste Strajnića i Milovana Stanića. Bavi se slikanjem već više od pola stoljeća te neprestano izlaže. Njen život se odvija između Dubrovnika, gdje živi i Cavtata, svog rodnog grada. Cavtat je ono magično mjesto iz kojeg Marusja crpi svoje umjetničko nadahnuće. Tamo je izvor iz kojeg izlaze Marusjine slike s motivima borova, razdrtim snagom vjetrova ili umirujućih, stoljetnih maslina, čempresa, šipaka i naposljetku cvijeća, simfonije bogumvilia, ortenzija, ruža, cvijeća mirisnog ružmarina ili prekrasne lavande….
U želji za obogaćivanjem kulturne zimske ponude Rixos Libertas će u svojim prostorijama do kraja ožujka ugostiti 11 umjetnika, a nakon susreta sa Marusjinim slikama, koje možete razgledati do 20. studenog, upoznat ćemo se s motivima slikarskog bračnog para Mirica i Nikola Nino Dupčić.
 

Pročitajte još

NOVA KNJIGA MARA JOVIĆA ‘Totus tuss’ – filozofski osvrt na vječne teme

Dulist

BESPLATNI CVJETNI KONCERT Povodom Dana planeta Zemlje manifestacija u Ljetnikovcu Crijević Pucić

Dulist

NOVA PREMIJERA KOLARINA ‘Matrimonijo’ kao hommage Žuži Egrenyi i Jozu Lovriću Jadrijevu

Dulist