Aktualno

NOVOST U MAESTRALIMA Srgota: ‘Obustavljeno je javno prikupljanje ponuda, uskoro se raspisuje novi natječaj’

NOVOST U MAESTRALIMA Srgota: 'Obustavljeno je javno prikupljanje ponuda, uskoro se raspisuje novi natječaj'

Upravno vijeće Centra za restrukturiranje i prodaju (CERP) na sjednici je donijelo odluku o obustavi postupka javnog prikupljanja ponuda za prodaju Hotela Maestral d.d. Dubrovnik.

Razlog obustave je što je prije dva mjeseca, a tijekom procesa privatizacije Hotela Maestral, na snagu stupila nova zakonska regulativa koja je uredila prodaju državne imovine, po novim uvjetima. Naime, riječ je o novom Zakonu o upravljanju državnom imovinom koji je u Saboru prihvaćen 25. svibnja 2018. godine. Upravno vijeće CERP-a na istoj je sjednici, na kojoj je obustavilo postupak prikupljanja ponuda po starom zakonu, odlučilo dati nalog za raspisivanje novog natječaja za isti broj dionica – 68,94 posto.

Predsjednik Uprave hotela Maestral Julije Srgota za DuList je istaknuo kako je došlo do velikih promjena, a jedna od njih je i cijena.

– Prethodna cijena dionica iznosila je 114,3 milijuna kuna, a sad je 126 milijuna kuna i 800 tisuća kuna – ističe Srgota.

Dodaje kako je prema mišljenju Ministarstva državne imovine cijeli natječaj bio ‘dug i kompliciran’.

– Došlo je do promjena. ‘Očistile’ su se brojne stvari koje su zaustavljale proces natječaja i pojednostavljen je sistem. Sad se to dosta ubrzalo – rekao je.

Naime, prethodan postupak je sadržavao iskaz interesa, nakon čega se odlučivalo jesu li valjani isti iskazi te bi se onda se krenulo u javno prikupljanje ponuda.

– Dakle, sad imamo samo jedan krug natječaja i po novom zakonu svim ponuditeljima dat će se rok od 45 dana, no može se produžiti do 10 ili 15 dana ako netko smatra kako mu je kratko vrijeme za pregled tvrtke – naglašava Srgota.

Vrijedi dodati kako je država kroz ovaj Zakon promijenila i kompletnu upravu CERP-a u kojem se trenutno nalaze samo – ministri. Također, ističe Srgota, potrebno je napraviti određen plan koji će biti ostvariv u skladu s prostornim planovima lokalne zajednice u kojoj se nalazi.

Novi natječaj će biti raspisan kroz 15 do 20 dana, maksimalno do mjesec dana i svi će zainteresirani moći dati obvezujuću ponudu.

Podsjetimo, Centar za restrukturiranje i prodaju u prošlom je natječaju odbacio jedinu pristiglu ponudu za kupnju ove hotelske kuće. Jedinu obvezujuću ponudu u postupku javnog prikupljanja ponuda za kupnju 355 520 dionica društva Hoteli Maestral d.d., u iznosu od 114 271 238,40 kuna, dostavilo je trgovačko društvo J&T IB Capital Markets iz Praga u Republici Češkoj.

mp

Pročitajte još

PROBLEMI NA IZLAZU IZ BURBONA Pješaci moraju osluhnuti spušta li se automobil!

Marko Džamarija

‘STVORENE SMO ZA NEBO’ Promocija knjige Tee Perović

Dulist

PROMETNA U KUPARIMA Ozlijeđena osoba prevezena u bolnicu

Dulist