Crna kronika

Novo suđenje za Vlahušićevog sina zbog odgurivanja policajca kroz staklo

Privođenje MUP Policija

– Nema šanse da ću ja biti tu 12 sati, nisam kriv, što mene vodite – vikao je, prema optužnici zagrebačkog Općinskog državnog odvjetništva, Frano Vlahušić (24), sin dubrovačkog gradonačelnika Andra Vlahušića, u I. policijskoj postaji u svibnju 2014. nakon što je priveden zbog remećenja javnog reda i mira. S više od dva promila alkohola u krvi, mladi Vlahušić tada je policajca Gorana B., koji ga je vodio do jedinice za triježnjenje, snažno odgurnuo nakon čega je policajac polomio staklo na vratima i pritom se teško ozlijedio, piše Večernji List.

Tužiteljstvo je Vlahušića optužilo za prisilu prema službenoj osobi, a na prvom suđenju nepravomoćno je oslobođen optužbe. Sutkinja Općinskog kaznenog suda, naime, smatrala je da kod Vlahušića nije postojala namjera da spriječi službenu osobu u obavljaju službe, već da je riječ o spletu nesretnih okolnosti osobito stoga što je i vještak potvrdio kako pri takvoj koncentraciji alkohola u krvi osoba teško koordinira svoje pokrete. Međutim, ta je presuda ukinuta i predmet je vraćen na novo suđenje.

Mladi Vlahušić, ozlijeđeni policajac i drugi svjedoci prekjučer su se stoga ponovno saslušavali na sudu i to pred novom raspravnom sutkinjom koja će svoju odluku je li gradonačelnikov sin kriv za incident u policijskoj postaji objaviti u utorak. Mladić je, inače, u postaju bio doveden nakon tučnjave ispred noćnog kluba Team u Kačićevoj ulici u kojem je prethodno, prema vlastitom iskazu na prvome suđenju, s prijateljima popio dvije do tri boce viskija. Budući da je bio vidno pijan, napuhao je više od 2,7 promila alkohola, policajci su ga prije odvođenja sucu za prekršaje vodili u sobu kako bi se otrijeznio i tada je počeo negodovati.

Pročitajte još

Prometna nesreća u Gružu

Dulist

[FOTO] MALOLJETNIČKO NASILJE NA PROFILU ‘MOLI SE DUBROVNIK’ Brutalnost s TikToka izašla na ulicu

Nora Di Leo

TUŽAN DAN U DUBROVNIKU Preminuo i Antun Tonći Matković

Dulist