Crna kronika

Franu Vlahušiću prijeti od jedne do osam godina zatvora

Franu Vlahušiću prijeti od jedne do osam godina zatvora

Protiv sina gradonačelnika Andra Vlahušića Frana Vlahušića (1992.) podignuta je kaznena prijava, a prijeti mu kazna zatvora od jedne do osam godina.

Kako saznajemo iz Policijske uprave zagrebačke, tereti ga se po članku 314. stavak 2. Kaznenog zakona – Prisila prema službenoj osobi. U članku 314. stoji:
– Tko silom ili prijetnjom da će izravno uporabiti silu spriječi službenu osobu u obavljanju službene radnje koja je u okviru njezinih ovlasti ili je prisili na obavljanje službene radnje u okviru ili izvan njezinih ovlasti kaznit će se kaznom zatvora od šest mjeseci do pet godina.

Stavak 2., po kojem se tereti Vlahušića, donosi odredbu za teži oblik kaznenog djela:
– Ako je kaznenim djelom iz stavka 1. ovog članka doveden u opasnost život ili tijelo službene osobe ili joj je nanesena tjelesna ozljeda ili je upotrebljeno oružje ili opasno oruđe, kaznit će se kaznom zatvora od jedne do osam godina.

Podsjetimo, nakon što je uhićen nakon tučnjave pred jednim zagrebačkim kafićem, Frano Vlahušić je u policijskoj postaji odgurnuo policijskog službenika i teško ga ozlijedio. Policijskom službeniku dijagnosticirane su teške tjelesne ozljede, ali nije u životnoj opasnosti.

Pročitajte još

PREMINUO OTAC TOŠE PROESKOG Sestra pokojnog pjevača oprostila se emotivnom porukom

Dulist

VEĆ IMA DVIJE PRAVOMOĆNE PRESUDE Vozio pijan i pod zabranom, oduzeto mu vozilo

Dulist

Moldavac i Bugarin u bunkeru kombija pokušali prokrijumčariti pet osoba

Dulist