Aktualno

NOVO IME ZRAČNE LUKE Od četvrtka slijećemo na Ruđera Boškovića!

zld aerodrom318

Od četvrtka, 2. studenog, Zračna luka Dubrovnik će imati novo ime. Od tog će dana svi putnici slijetati u Zračnu luku Ruđer Bošković. Ovu informaciju potvrdili su nam iz uprave zračne luke.

—Postupak izmjene imena zračne luke iz Zračna luka Dubrovnik u Zračna luka Ruđer Bošković je u tijeku. Postupak izmjene imena je specifičan i dugotrajan zbog obveze obavještavanja i informiranja svih dionika u zračnom prometu. Pripremili smo sve potrebno prema zakonskim obvezama te će 2. studenog 2023. navedena izmjena stupiti na snagu čime će naša zračna luka nositi ime Zračna luka Ruđer Bošković – navode u odgovoru.

Odluka donesena u lipnju
Službenu odluku o tome da Zračna luka Dubrovnik nosi ime Ruđera Boškovića donesena je u lipnju ove godine. Naime, na sjednici održanoj u Zagrebu, inicijativa o dodavanju imena znanstvenika nazivu zračne luke dobila je podršku članova skupštine te je izglasana i službena odluka. Inače, radi se o inicijativi koju je pokrenuo župan Nikola Dobroslavić još u vrijeme obilježavanja 300. obljetnice rođenja velikog znanstvenika, a revitalizirana je kad su joj podršku dale i jedinice lokalne samouprave. Dobroslavić je tada istaknuo da je to ‘zaslužena počast našem najvećem znanstveniku’.

 

Pročitajte još

BIZARNE PRITUŽBE NA MATURI ‘Nisam pročitao djelo, ali dajte mi bod’

Dulist

Gliserom protuzakonito ulazili u ograđeno kupalište i ukrcavali putnike

Dulist

DORH podnio žalbu na odluku da se Albanka koja je skrivila nesreću na Ratcu brani sa slobode!

Dulist