Aktualno

NOVO IME ZRAČNE LUKE Od četvrtka slijećemo na Ruđera Boškovića!

Od četvrtka, 2. studenog, Zračna luka Dubrovnik će imati novo ime. Od tog će dana svi putnici slijetati u Zračnu luku Ruđer Bošković. Ovu informaciju potvrdili su nam iz uprave zračne luke.

—Postupak izmjene imena zračne luke iz Zračna luka Dubrovnik u Zračna luka Ruđer Bošković je u tijeku. Postupak izmjene imena je specifičan i dugotrajan zbog obveze obavještavanja i informiranja svih dionika u zračnom prometu. Pripremili smo sve potrebno prema zakonskim obvezama te će 2. studenog 2023. navedena izmjena stupiti na snagu čime će naša zračna luka nositi ime Zračna luka Ruđer Bošković – navode u odgovoru.

Odluka donesena u lipnju
Službenu odluku o tome da Zračna luka Dubrovnik nosi ime Ruđera Boškovića donesena je u lipnju ove godine. Naime, na sjednici održanoj u Zagrebu, inicijativa o dodavanju imena znanstvenika nazivu zračne luke dobila je podršku članova skupštine te je izglasana i službena odluka. Inače, radi se o inicijativi koju je pokrenuo župan Nikola Dobroslavić još u vrijeme obilježavanja 300. obljetnice rođenja velikog znanstvenika, a revitalizirana je kad su joj podršku dale i jedinice lokalne samouprave. Dobroslavić je tada istaknuo da je to ‘zaslužena počast našem najvećem znanstveniku’.

 

Pročitajte još

NADZOR VOZAČA Sutra policija pojačano na cestama!

Dulist

U SUBOTU Otkriva se mural dubrovačkom branitelju Cvijetu Antunoviću!

Dulist

‘DOBRI DUH HNK KONAVLJANIN’ Napustio nas je Ivan Čeliković

Dulist